Wat is de leukste studentenstad van Nederland? (Update: een top 10 en een top 20)

0
Wat is de leukste studentenstad van Nederland
Wat is de leukste studentenstad van Nederland?

Wat is de leukste studentenstad van Nederland? (een top 10)

Wat is de leukste studentenstad van Nederland? Waar moet je heen als je wat wil gaan leren en daarbij een beetje feest wil vieren? Dan moet je naar Wageningen, ja Wageningen.

Je gelooft het niet maar volgens een onderzoek van de redactie van de Twentsche Courant Tubantia blijkt dat Wageningen op nummer één staat, maar dat studenten ook graag huishouden op Terschelling.

Ook Elsevier heeft met de hul van de Nationale Studentenenquête (NSE) onderzoek gedaan naar hoe aantrekkelijk de kroegen, clubs en restaurants in verschillende studentensteden zijn.

In deze steden moeten overigens wel minstens 1000 studenten studeren. En natuurlijk een aardige aflevering van Jiskefet ter lering ende vermaek.


Lees hier ->>> meer over onderwijs in Nederland op deze website.


 

Wat is de leukste studentenstad van Nederland? De top 20 volgens de Nationale Studentenenquête en Elsevier

 1. Groningen
 2. Nijmegen
 3. Utrecht
 4. Leiden
 5. Amsterdam
 6. Maastricht
 7. Delft
 8. Breda
 9. Rotterdam
 10. Tilburg
 11. Eindhoven
 12. Enschede
 13. Leeuwarden
 14. Den Haag
 15. Zwolle
 16. Wageningen
 17. Haarlem
 18. Arnhem
 19. Amersfoort
 20. Alkmaar

Wat is de leukste studentenstad van Nederland? De top 10 volgens een onderzoek van de redactie van de Twentsche Courant Tubantia

10. Leeuwarden 8%
Leeuwarden een studiestad? Jazeker, ze hebben zelfs een prachtige website om je te verleiden om naar Leeuwarden te laten gaan.

9. Terschelling 8,7%
Studeren kun je niet in Terschelling, maar feestvieren wel!

8. Diemen 10%
Uit opgravingen blijkt dat er vanaf de 11e eeuw bewoning geweest zou zijn nabij het riviertje de Diem. De oudste vermelding dateert van 1033 en daarmee is Diemen één van de eerste nederzettingen in deze omgeving (en twee eeuwen ouder dan Amsterdam) Dan weet je dat ook weer…

7. Utrecht 10,3%


Zie hier de top 10 Nederlandse steden met de beste reputatie 2022.


6. Maastricht 10,5%
Zo’n 20% van de inwoners is student en meer dan 40% van de UM-studenten komt uit het buitenland. Studeren in Maastricht is volgens de tekst een bijzondere ervaring! Dat dachten wij nou ook en dat vonden we Hier->>>

5. Leiden 11,7%
Leiden is zeer gezellig voor studenten en Hier->>> vind je alle feesten en evenementen van deze studentenstad.

4. Nijmegen 11,8%
“Nijmegen is een bruisende studentenstad waar altijd wel iets te doen is. Je vindt er de Nijmeegse Vierdaagse waar sportieve studenten natuurlijk aan meedoen, en de zomerfeesten. Daarnaast heeft Nijmegen volop uitgaansmogelijkheden, bijvoorbeeld op de Molenstraat en het Koningsplein.” Dat vonden we in ieder geval ergens op het internet.

Wat is de leukste studentenstad van Nederland? Een top 3

3. Delft 15%
Ook Delft heeft weer zo’n enorm gezellige website om je te verleiden om daar te komen studeren.

2. Groningen 18,1%
In Groningen hebben ze zelfs een websiteglossy om het studentenleven te promoten, wat nou studeren? Er gaat niets boven Groningen dan feestvieren!


Zie hier de Top 25 goedkoopste gemeenten 2022 om een huis te kopen (prijs per m2).


1. Wageningen 18,4%
Wist je overigens dat bijna 20% van alle inwoners van Wageningen student is. “Er zijn lekker veel cafés in Wageningen. Met name rondom het marktplein kun je er veel vinden. Twee van die cafés staan in de ’top-100 gezelligste cafés van Nederland’: De Vlaamsche Reus en De Tijd. De Vlaamsche Reus, in de volksmond beter bekend als De Vlaam, is voor veel studenten een begrip en wordt daarom ook veel als stamkroeg gebruikt. Daarnaast hebben diverse studentenflats hun eigen flatkroeg, kun je dansen in de International Club of café het Gat, quizen bij café de Doctor of poolen bij Infinity. Je hoeft dus nooit lang te zoeken naar een fijne plek om een biertje te pakken.” Neet we cee moor? En dat kan je dan Hier->>> lezen.


Zie hier de Top 20 populairste werkgevers onder studenten in Nederland 2022.


Lullo’s!


Geef een reactie