Wat is de rol van het Bitcoin-netwerk?

0
Wat is de rol van het Bitcoin-netwerk?
Wat is de rol van het Bitcoin-netwerk?

Wat is de rol van het Bitcoin-netwerk?

Vraagt u zich af waarom u een Bitcoin-netwerk nodig heeft? Zo ja, dan volgt hier de rol van een bitcoinnetwerk en hoe het functioneert.

Het Bitcoin-netwerk bestaat uit computers waarop de Bitcoin-software draait. Bitcoin-nodes zijn deze computers of “machines”. “Bitcoin nodes roddelen in wezen. Ze vinden het leuk om met elkaar te praten.

Elk bericht in Bitcoin bevat informatie over een nieuwe transactie. Nodes verbinden en delen transacties om een netwerk te vormen. Dit delen van informatie (“transactiegegevens”) is wat alle computers op het web up-to-date houdt. En dit is cruciaal als u een digitale munt online wilt beheren.


Lees hier ->>> meer over geld op deze website.


Wie is lid van het Bitcoin-netwerk?

Het netwerk omvat elke computer waarop Bitcoin-clientsoftware draait. Heeft u een actieve internetverbinding? Dan kunt u meedoen. Iedereen is welkom op het Bitcoin-netwerk. Naast een internetverbinding moet u de software (Bitcoin-client) downloaden en installeren en de applicatie de hele dag op uw computer laten draaien.

Eenmaal operationeel wordt de computer een Bitcoin-knooppunt op het Bitcoin-netwerk genoemd. Er zijn geen pestkoppen die proberen om u buiten te houden. Heeft u Bitcoin-clientsoftware op uw computer geïnstalleerd? U hebt nu node-status. Een “client” is in computerjargon een onderdeel van hardware of software dat verbinding maakt met een server.

Een browser zoals Google Chrome of Apple Safari is een “client” omdat hij verbinding maakt met de server van een website om de inhoud ervan op te vragen.

In de context van Bitcoin is een client een stuk software dat op peer-to-peer basis verbinding maakt met andere clients. Omdat al deze cliënten met elkaar communiceren, vormen zij een netwerk waarin elke cliënt een knooppunt is. Er is geen Bitcoin-“server” waarmee cliënten verbinding kunnen maken. Elke Bitcoin-client fungeert ook als server. De term “node” wordt gewoonlijk gebruikt in plaats van “client”.


Het uitgebreide Bitcoin-netwerk

Het uitgebreide bitcoinnetwerk omvat het eerder beschreven bitcoin P2P-netwerk en knooppunten waarop gespecialiseerde protocollen draaien. Verschillende servers en protocol gateways verbinden knooppunten met andere protocollen met het primaire bitcoin P2P netwerk. Andere protocolnodes zijn meestal pool mining nodes en lichtgewicht wallet clients die geen volledige kopie van de blockchain hebben.

Het uitgebreide bitcoinnetwerk met verschillende soorten nodes, gateways en protocollen toont het uitgebreide bitcoinnetwerk met meerdere soorten knooppunten, gatewayservers, edge routers en portefeuillecliënten, en ook de verschillende protocollen die zij gebruiken om verbinding te maken.


Bitcoinmining

Mining onderhoudt het Bitcoin-netwerk en creëert nieuwe munten die in het netwerk gaan circuleren. Na creatie kunnen mensen de nieuwe bitcoins verhandelen op platforms zoals de bitcoin-loophole.nl

Alle transacties staan op het netwerk, en miners creëren blokken door een cryptografische berekening uit te voeren die uiterst moeilijk te genereren maar gemakkelijk te verifiëren is. De eerste miner die het volgende blok oplost, stuurt het door naar het netwerk, en het wordt aan de blockchain toegevoegd als het juist blijkt te zijn. Het netwerk beloont die miner met een deel van de nieuw gecreëerde bitcoin.

De bitcoin software bevat een harde limiet van 21 miljoen munten. Er zal nooit meer zijn dan dat. Elke vier jaar maakt de software het delven van bitcoin twee keer zo moeilijk door de grootte van de beloningen te verminderen.

Tijdens de introductie konden mensen direct Bitcoin delven met alleen een primaire computer. Het vereist nu kamers vol krachtige apparatuur, vaak high-end grafische kaarten die de berekeningen kunnen kraken, wat, in combinatie met een volatiele bitcoinprijs, mijnbouw soms duurder kan maken dan het waard is.

Miners kunnen de transacties selecteren die in een blok worden opgenomen, zodat de verzender vergoedingen van verschillende bedragen toevoegt als stimulans. Deze vergoedingen blijven bestaan nadat mensen alle munten hebben gedolven, als stimulans om door te gaan met mijnbouw. En dat is nodig omdat het dient als infrastructuur voor het Bitcoin-netwerk.


 

Geef een reactie