, ,

Wat is het meest lustopwekkende en lustverhogende voedsel?

Meest lustopwekkende en lustverhogende voedsel

Wat is het meest lustopwekkende en lustverhogende voedsel?

Het antwoord op de vraag: Wat is het meest lustopwekkende en lustverhogende voedsel? is niet exact te geven. We hebben hier wel vele voorbeelden van afrodisiaca of lustopwekkende eten gevonden.

Deze afrodisiaca worden al eeuwen gebruikt om lekker in de sfeer te komen. Casanova, de grote vrouwenverslinder uit de 18e eeuw, deed ’t met oesters en truffels. De oude Grieken en Romeinen dachten dat honing en een perzikje de boel lekker op gang konden brengen. Keuze genoeg: we hebben inmiddels ruim 25 verschillende soorten van het lustopwekkende en lustverhogende voedsel gevonden!

Meest lustopwekkende en lustverhogende voedsel

Meest lustopwekkende en lustverhogende voedsel


Wat is het meest lustopwekkende en lustverhogende voedsel?


De oesters

Misschien wel de meest bekende en de grote vrouwenversierder uit de 18e eeuw, Casanova himself, gebruikte ze al. Oesters zitten vol met zink wat het aanmaken van testosteron en dopamine zou bevorderen.


Pure chocolade

Pure chocolade bevat veel stofjes waar je erg gelukkig van wordt zoals anandamide en fenylethylamine en dat zorgt voor een gevoel van geluk, opwinding en euforie!


Kaviaar

Deze visseneitjes zouden ook zo’n magische werking hebben.


Kreeft

Weer iets uit de zee en het vlees van een kreeft zou toch echt ‘sfeerverhogend’ moeten werken.


Honing

Prima spul volgens de oude Grieken en Romeinen. In honing zit borium, een mineraal dat zorgt voor het aanmaken van extra oestrogeen en testosteron.


Truffels

Ze zijn wat prijzig maar Casanova en Napoleon geloofde er heilig in.


Knoflook

Knoflook zit vol met allicine en deze stof zorgt ervoor dat het bloed sneller gaat stromen. Te veel is ook weer niet goed, want dan ga je uit je laadklep meuren.


Paling

Weer een zo’n dier uit ’t water.


Perziken, avocado’s en abrikozen

Zou te maken hebben met de vorm en het vocht wat er er uit komt. Ook de Grieken en Romeinen vonden dat een perzikje de boel lekker op gang kon brengen. De katholieken in het oude Spanje vonden het zicht van de avocado al ’too much’ en daarom werden ze zelfs verboden.


Asperges

Lijkt niet alleen te liggen aan de bijzondere vorm. Ze zijn rijk aan vitamine E, foliumzuur en deze stimuleren de productie van je ‘goede’ hormonen.


Ginseng

Al ruim 5000 jaar in China een toppertje.


Zijn er nog andere voorbeelden van lustopwekkende en lustverhogende voedsel?

Artisjokken, pinda’s, vijgen, selderij, kwarteleieren, basilicum, bruine rijst, amandelen, fazant, pompoenzaden, watermeloen, tomaten en bananen.

Wat drinken we bij het meest lustopwekkende en lustverhogende voedsel?

Natuurlijk, een lekkere Champagne of het goedje Absint, waar Vincent van Gogh, ook overmand door liefdesverdriet, uiteindelijk knettergek van werd. Ook koffie zou er toe behoren!?

Hoe denkt de wetenschap over het lustopwekkende en lustverhogende voedsel?

“Onzin,” zegt woordvoerder Patricia Schutte van het Voedingscentrum in reactie op dr. Oz. “Het zijn sprookjes. Net als beweringen dat amandel, granaatappel en het stofje arginine een goede erectie zouden bevorderen. Onderzoeksinstituut EFSA evalueert dergelijke claims op wetenschappelijke onderbouwing en wijst ze stuk voor stuk af.”

Bron: Voedingscentrum


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie