Wat moet je eten als je honger hebt? Walnoten zegt onderzoek

0
Wat moet je eten als je honger hebt
Wat moet je eten als je honger hebt?

Wat moet je eten als je honger hebt? Walnoten zegt onderzoek

We hebben als een mens een ‘oud’ lichaam. Een lichaam wat nog niet is ingesteld op het voedsel wat overal te verkrijgen is. Waar je vroeger nog achter je maaltijd aan moest hollen, lijkt het nu wel of 50% van iedere winkelstraat gevuld is met de verkoop met etenswaar. En wat roept ons oude lichaam? Eten, eten en nog eens eten. Je weet maar nooit wanneer je die extra kilo’s nodig hebt. Dit, als er periodes zijn wanneer er niet of nauwelijks iets te eten is. Maar hongersnood is hier inmiddels verleden tijd en dus hebben we last van obesitas. Hoe komen we nu van dat hongergevoel af? Lees meer…

Wat moet je eten als je honger hebt
Wat moet je eten als je honger hebt?

Wat moet je eten als je honger hebt? Walnoten zegt onderzoek

Bij het Beth Israel Deaconess Medical Center hoorde men met enige regelmaat dat mensen na het eten van walnoten een ‘vol’ gevoel hadden. Men bedacht een aardige manier om te kijken of dit nu werkelijk het geval was.

Er werden door een aantal mensen twee verschillende soorten ‘smoothies’ gedronken. De ene groep mensen kreeg smoothies met gemalen walnoot in het drankje en de andere groep niet. Dit om het placebo-effect uit te sluiten. Na het innemen van het drankje werd de mensen gevraagd of ze dat ‘volle’ gevoel hadden. Tevens keek men naar de de activiteit in de hersenen. Wat bleek? Mensen die het drankje met walnoot kregen, gaven aan dat ze dat volle gevoel hadden en daarbij bleek dit bij de hersenscan ook zichtbaar. Daar waar honger en trek worden geregeld in ons brein, bleek na de walnootsessie activiteit te ontstaan.


We know people report feeling fuller after eating walnuts, but it was pretty surprising to see evidence of activity changing in the brain related to food cues, and by extension what people were eating and how hungry they feel.

Olivia M. Farr


Bron en meet informatie:Christos Mantzoros en Olivia M. Farr: In a nutshell: Walnuts activate brain region involved in appetite control in Science Daily, 16 augustus 2017

Geef een reactie