Wat zijn de beste films uit de jaren ’90? Een top 10

0
Wat zijn de beste films uit de jaren '90? Een top 10
Wat zijn de beste films uit de jaren '90? Een top 10

Wat zijn de beste films uit de jaren ’90? Een top 10

Gewoon een heerlijk rijtje films die je vanavond echt wel voor een derde keer kan bekijken. Het is wel een overvloed van geweld deze top beste films uit de jaren ’90, maar dat moet je dan maar voor lief nemen. Natuurlijk met wat info en de betere scenes van de films op beeld. Suggesties iemand?


Wat zijn de beste films uit de jaren ’90? Een top 10


10. Groundhog Day (1993)


We doen de dag nog eens een keertje over in deze film van regisseur Harold Ramis met Bill Murray in de hoofdrol.


9. True Romance (1993)


Geweld(-adige) film met Christian Slater en de onvergetelijke scene met Dennis Hopper en Christopher Walken van Quentin Tarantino en Tony Scott.


8. Schindler’s List (1993)


Film van Steven Spielberg op basis van het boek van Thomas Keneally over de Duitse Oskar Schindler. Deze industrieel redde 1100 Joden uit Polen en Tsjechoslowakije in de Tweede Wereldoorlog het leven van door ze op een lijst te zetten van werknemers in zijn meellfabriek die om die reden beschermd dienden te worden.

Schindler’s List is bijna volledig zwart-wit opgenomen, met alleen een scene in kleur aan het begin en aan het eind en een aantal rode kleurdetails in het midden van de film.


7. Titanic (1997)

Film van James Cameron over de twee geliefden Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson, die elkaar ontmoeten tijdens de fatale overtocht van de RMS Titanic in 1912. De film bracht bijna 2 miljard dollar op…


6. Silence of the lambs (1991)


Te gekke film vanr Jonathan Demme, die hiervoor een Oscar kreeg. Ook Jodie Foster – in de rol van Clarice Starling, en Anthony Hopkins, als Hannibal de verschrikkelijke seriemoordenaar Lecter, kregen ook een Oscar. Moet eigenlijk worden gezien de bioscoop.


5. Fight Club (1999)


De door David Fincher geregisseerde film is gebaseerd op de roman Fight Club van Chuck Palahniuk. Met onder andere Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter. Zie hieronder een indruk.


4. Terminator 2: Judgement Day (1991)


Beste terminator film in het drieluik met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.


3. The Matrix (1999)

De eerste is en blijft de beste, maar de andere tweee zijn ook niet echt slecht, vandaar de scenes uit alle drie de films. Met onder andere Keanu Reeves als Neo / Thomas Anderson en Laurence Fishburne al Morpheus.


2. Goodfellas (1990)


Inderdaad één van de beste gangsterfilms aller tijden, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Henry Hill, geregisseerd door Martin Scorcese.


1. Pulp Fiction (1994)


Briljante film van Quentin Tarentino die vijf individuele verhaallijnen aan elkaar rijgt en die elkaar gaandeweg ontmoeten en beïnvloeden.


Zie hier de top 10 best betaalde acteurs 2021.


Geef een reactie