Wat zijn de duurste aandelen ter wereld? Een top 10

0
Chocoladehaasje van Lindt, duurste aandelen ter wereld
Chocoladehaasje van Lindt, duurste aandelen ter wereld

Wat zijn de duurste aandelen ter wereld?

Je moet er echt wel wat geld voor over hebben, maar dan koop je wel een stukje zekerheid. De aandelen van de onderstaande bedrijven zijn niet voor niets zo duur. Van metaal, banken tot chocolade, ze zijn allemaal te vinden in de top 10 duurste aandelen ter wereld (van dit moment!).

Chocoladehaasje van Lindt, duurste aandelen ter wereld
Chocoladehaasje van Lindt, duurste aandelen ter wereld

Wat zijn de duurste aandelen ter wereld? Een top 10

 


10. Metall Zug -> € 2.372,-

Deze ‘metalen ‘groep’ heeft haar hoofdkantoor in Zug en telt ruim 3.500 medewerkers. Ze zijn goed voor een omzet van bijna één miljard Zwitserse Franken.


9. SIKA -> € 3.278,-

Sika is een Zwitserse internationale onderneming en werkt in 84 landen met meer dan 16.000 werknemers. Dit bedrijf levert een grote verscheidenheid aan chemische producten.


8. Zoologischer Garten Berlin -> € 3.940,-

Gewoon leuk, de grote dierentuin van Berlijn.


7. Seaboard -> € 3.881,-

Het Amerikaanse Seaboard doet van alles en nog wat. Tuinbouw, eten, vervoer via schepen en nog veel en veel meer.


6. Hypothekerbank Lenzburg -> € 4.032,-

HB Lenzburg is een Zwitserse financiële dienstverlener ontstaan in 1868 en is nu beschikbaar voor vermogensbeheer en vastgoedadvies.


5. Sachsenmilch -> € 4.220,-

Onder het Duitse merk Sachsenmilch worden onder andere boter, melk, melkpoeder en “Latte Crema” verkocht.


4. Zuger Kantonalbank -> € 4.340,-

De Zuger Kantonalbank werd opgericht in 1892 en telt nu ongeveer 400 mensen in 14 kantoren. Deze bank is een naamloze vennootschap met staatsgarantie. De helft van de aandelen zijn in het bezit van het Kanton Zug en de andere helft is verdeeld over meer dan 7.000 particuliere aandeelhouders.


3. Edmond de Rothschild -> € 12.989,-

Deze Zwitserse bank is opgericht door Baron Edmond de Rothschild (1926-1997), één van de weinigen in de familie die zich niet met wijn bezighield.


2. Lindt & Sprungli -> € 58.535,-

Lindt is een Zwitserse chocoladefabrikant. Ze maken ook het Gouden Konijn, een hol konijn van melkchocolade dat varieert in grootte, en sinds 1952 elke Pasen verkrijgbaar is. Elk konijn heeft een klein, rood lintje en een belletje om zijn nek.

Het konijn is er ook in de varianten met pure en witte chocolade. Het purechocoladekonijn heeft een donkerbruin lintje terwijl het witte chocolade konijn een wit lintje heeft.


1. Berkshire Hathaway -> € 201.335,-

Berkshire Hathaway is een grote Amerikaanse holding met een hoofdkantoor in Omaha (Texas). Ze beheren een groot aantal bedrijven in verschillende sectoren, van verzekeraars tot bouwbedrijven.


Wist je dat… Vrouwen beleggen beter dan mannen ….


Geef een reactie