Wat zijn de goedkoopste hoofdsteden in Europa? Een top 10

Wat zijn de goedkoopste hoofdsteden in Europa
Wat zijn de goedkoopste hoofdsteden in Europa?

Wat zijn de goedkoopste hoofdsteden in Europa? is de vraag die we hieronder zullen beantwoorden. Als je niet veel te besteden hebt voor een vakantie, is een antwoord op deze vraag best wel handig. En als je emigratie overweegt ben je het het goedkoopst uit in Chisinau, Moldavië. Natuurlijk geven we direct even aan waarom je er heen zou moeten (en éénmaal waarom niet).


Lees hier->>> meer over vakantie op deze website…


Wat zijn de goedkoopste hoofdsteden in Europa? Een top 10


Deze lijst hebben we gevonden op de therichest.com. Zij geven aan dat de kosten van levensonderhoud door mensen uit de betreffende steden zelf zijn aangeleverd.

10. Warschau – 58,61

Het hart van deze oude stad is de Rynek Starego Miasta, het oude marktplein, omgeven door kleurige huizen, die tussen 1949 en 1963 minutieus herbouwd werden onder leiding van een Russische architect omdat er flink gevochten is in de Tweede Wereldoorlog. Verder zijn er vele kerken, paleizen en musea om naar toe te gaan.


9. Praag – 58,48

De hoofdstad van de Tsjechische republiek wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag, ook wel de Gouden Stad genoemd, is ook de op vijf na meest toeristische stad van Europa.

8. Sarajevo – 52,28

Een paar bezienswaardigheden uit deze eeuwenoude hoofdstad van Bosnië en Herzegovina:

  • De Gazi-Husrev-Beg-moskee, Gebouwd tussen 1530 en 1531, dit is een van de belangrijkste Ottomaanse monumenten van de balkan
  • De Keizermoskee, oorspronkelijk uit 1462, herbouwd in 1566
  • de Oude orthodoxe kerk uit de 16e eeuw
  • De Heilig Hart-kathedraal (Sarajevo), Rooms-Katholieke kathedraal, gebouwd tussen 1884 en 1889

Echt een prachtige stad met bijzondere geschieden is. De Olympische Winterspelen van 1984 zijn er gehouden en ook is hier Oostenrijkse troonopvolger Frans Ferdinand in 1914 vermoord, wat weer de aanleiding was tot de 1ste en 2e wereldoorlog.


Zie hier de top 10 populairste vakantielanden onder Europeanen 2022.


7. Boekarest – 52,12

In de hoofdstad van Roemenië moet je zijn in de binnenstad en verder zijn er bijvoorbeeld het prachtige Parlementspaleis en de Biserica Stavropoleosn kerk uit 1724 te vinden.


Zie hier de Top 10 meest gedownloade reis-apps 2021.


6. Tirana – 51,91

In de hoofdstad van Albanië vinden we onder andere een aardig Archeologisch Museum, de Et’hem Bey-moskee op het Skanderbegplein en het Nationaal Historisch Museum.


Wat zijn de goedkoopste hoofdsteden in Europa? Een top 5


 

5. Minsk – 51,83

In deze Wit-Russische hoofdstad bezoeken we onder andere het Triomfplein (Ploshad Pobedy) en het Mirkasteel uit de 16de eeuw.


4. Sofia – 51,59

In de hoofdstad van Bulgarije gaan we bijvoorbeeld op zoek naar de Kerk van Bojana, het Nationaal Historisch Museum en de Alexander Nevski-kathedraal.

Wat zijn de goedkoopste hoofdsteden in Europa? Een top 3


 

3. Kiev – 49,51

De Oekraï ne slaan we dit jaar even over, maar volgend jaar kunnen we misschien naar het ‘Huis van de Chimaera’s’ (in de Bankova-straat), het holenklooster, de Kievo-Pecherska Lavra en naar de Sint-Sofiakathedraal die samen met het Holenklooster op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan.


2. Skopje – 49,11

In de hoofdstad van Macedonië gaan we bijvoorbeeld kijken naar de De stenen brug, een brug die is gemaakt door Sultan Mehmed II in de 14de eeuw, het millennium kruis en een oude Romeinse aquaduct, waarvan 55 bogen nog steeds intact zijn.


1. Chisinau – 41,65

In deze stad in Moldavië gaan we zeker naar de Fontein in het Gradina Publica, de Orthodoxe kathedraal, het Nationaal Historisch museum en de Museum der Kunsten.


Zie hier de top 100 meest aantrekkelijke steden ter wereld 2021.