Wat zijn de landen met de meeste koeien? Een top 10

0
Wat zijn de landen met de meeste koeien?
Wat zijn de landen met de meeste koeien?

Wat zijn de landen met de meeste koeien?

Als je maar even de stad uit rijdt, zie in Nederland koeien, koeien en nog eens koeien. Dat bracht ons bij de intrigerende vraag: Wat zijn de landen met de meeste koeien?

Daar horen wij toch zeker bij? Nee, wij hebben er maar 4 miljoen, die overigens wel weer ruim 12 miljard litertjes melk produceerden, aldus het CBS.

Nummertje 10, Rusland, heeft al bijna 20 miljoen koeien en daar zitten we nog niet eens in de buurt. En we leggen ook ff uit hoe het zit met de heilige koeien in India.


Zie hier de Top 10 grootste vlinders ter wereld.


Wat zijn de landen met de meeste koeien? Een top 10

10. Rusland met 19,9 miljoen koeien
9. Nigeria met 20,0 miljoen koeien
8. Australië met 29,3 miljoen koeien
7. Mexico met 32,4 miljoen koeien
6. Pakistan met 38,3 miljoen koeien
5. Argentinië met 51,1 miljoen koeien
4. Verenigde Staten met 89,3 miljoen koeien


Zie hier de Top 10 grootste vlinders ter wereld.


3. China met 113,6 miljoen koeien

De Chinezen hebben de koe ook ontdekt en zijn er flink mee aan de slag. Zo kocht de Chinese staat laatst nog 500.000 stuks koe voor € 1.000,- per stuk naar Roemenië.


2. India met 189,0 miljoen koeien

Waar je ook heen gaat in India, overal zie je wel één van de bijna 190 miljoen koeien door de straten zwerven. Een beetje hindoe zal een zo’n koe nooit kwaad doen of doden en evenmin zal hij rundvlees eten.

Dit komt omdat de koe heel veel aandacht aan haar kalf besteedt. Veel hindoes denken ook een vrouwen- mof moederfiguur te herkennen ook een vrouwenfiguur in de tekening op de kop van het dier. Overigens wordt de betekenis van de heilige koe wordt door veel mensen verkeerd geïnterpreteerd.

Deze heilige koe is heilig omdat het ons mensen voorziet van melk en werkkracht op het platteland. Volgens hindoes zouden wij als mensheid zonder de koe geen bestaansrecht hebben gehad en zou in het oude India het hindoeï sme zich niet hebben kunnen verspreiden.

De koe staat daarmee centraal in het hindoeï sme en wordt ook daarom aanbeden. Het is één groot eerbetoon aan het dier dat door de grote hindoegeleerden wordt gezien als ‘de moeder der schepselen’.


Zie hier de Top 10 grootste graan producerende landen 2010-2020.


1. Brazilië met 211,8 miljoen koeien

Natuurlijk kennen we Brazilië van de koffie, ook daar is zij de grootste exporteur van. Maar ook op het gebied van suiker en rundvlees is zij de nummer één. En misschien nog wel belangrijker: ze brengen al jaren de beste voetballers ter wereld voort…


Zie hier de Top 10 grootste vlinders ter wereld.


Geef een reactie