Wat zijn de mooiste watervallen ter wereld? (met filmpje)

0
Wat zijn de mooiste watervallen ter wereld
Wat zijn de mooiste watervallen ter wereld?

Wat zijn de mooiste watervallen ter wereld?

Dit zijn dan de mooiste watervallen ter wereld. Gewoon omdat ze zo mooi zijn. Wat een pracht, wat een kracht en wat een schoonheid.

Kijk en lees hier over de mooiste vijf op aarde. Dit is echt zo’n rijtje van dingen die je eens in je leven in het echt gezien moet hebben. Genieten!


Lees hier ->>> meer over de natuur op deze website.


Wat zijn de mooiste watervallen ter wereld


1. De Victoriawatervallen, Zambia en Zimbabwe

De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van heel Afrika, ze vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter.

Maar liefst 500 miljoen liter water per minuut valt er over deze rotswand. De Victoriawatervallen liggen in de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe.

De Victoriawatervallen
De Victoriawatervallen

De eerste blanke die de watervallen heeft gezien en wereldkundig heeft gemaakt is de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone op 17 november 1855. “Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen” en “zulke lieflijke beelden moeten de engelen met bewondering bekeken hebben tijdens hun vluchten” schreef hij later.


2. Niagarawatervallen, Verenigde Staten en Canada

De Niagarawatervallen (Engels: Niagara Falls, Frans: Chutes Niagara) behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls.

Niagarawatervallen
Niagarawatervallen

Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York en Niagara Falls in de Canadese provincie Ontario.

De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara, beneden de watervallen.


3. De Reichenbachwaterval, Zwitserland

De Reichenbachwaterval ligt aan het einde van de Rosenlaui en is een van de hoogste van de Alpen. Hij ligt in Zwitserland in de buurt van Meiringen in het kanton Bern. De waterval is 250 meter hoog.

De Reichenbach Waterval door Turner
De Reichenbach Waterval door Turner

De hoogste vrije val is 90 meter. Het is de plaats waar (in het boek) de eerste ontmoeting tussen Sherlock Holmes en Professor Moriarty plaatsvond en ze zouden daar uiteindelijk tijdens een gevecht in de afgrond zijn gevallen, maar het hebben overleefd.


4. De Kaieteurwaterval, Guyana

De Kaieteur Falls is een grote waterval op de rivier de Potaro in het centrum van Guyana. De watervallen liggen in het Kaieteur National Park. Het hoogste punt is 226 meter . Daarna stroomt het water steile rotsen die de hoogte tot 251 meter brengen.

De Kaieteur Waterval
De Kaieteur Waterval

Terwijl vele watervallen een grotere hoogte hebben, zijn er maar weing die zo’n grote waterhoeveelheid produceren. Het is waarschijnlijk de meest krachtige waterval vande wereld.


Zie hier de Top 10 populairste watervallen Oostenrijk.


5. Watervallen van de Iguazú, Argentinië en Brazilië

De Watervallen van de Iguazú (Portugees: Cataratas do Iguazú, Spaans: Cataratas del Iguazú) vormen het grootste complex van watervallen in Zuid-Amerika. Ze liggen op de grens tussen de Argentijnse provincie Misiones en de Braziliaanse staat Paraná.

Hetgeen de cataratas wordt genoemd is een geheel van tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier Iguazú stroomt. In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en vallen tot 82 meter naar beneden.

Watervallen van de Iguazú
Watervallen van de Iguazú

Het bekendste deel van de watervallen is de “Garganta do Diabo” (keel van de duivel), een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort.

Recht over dit punt gaat bovendien de grens tussen Argentinië en Brazilië, waardoor het grootste deel van de watervallen in Argentijns gebied ligt. Het water stroomt echter weg van Argentinië, waardoor het meest complete uitzicht van de Braziliaanse kant te zien is.


Zie hier de Top 10 mooiste watervallen van Finland.


Geef een reactie