Wat zijn de populairste hondenrassen in Nederland? Een top 10

0

Wat zijn de populairste hondenrassen in Nederland? Een top 10

Er wandelen zo’n 1,5 miljoen honden rond in Nederland en dat deed ons de vraag stellen: wat zijn de populairste hondenrassen in Nederland? Van die 1,5 miljoen honden zijn er zo’n 500.000 echte rashonden, de overige zijn zgn. bastaards.

Op één staat natuurlijk die oude vertrouwde labrador en verder ook negen andere populaire hondenrassen. Zie hier een artikel over de populairste huisdieren in Nederland.


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


Wat zijn de populairste hondenrassen in Nederland? De top 10


10. Engelse Bulldog

Engelse Buldog, Wat zijn de populairste hondenrassen in Nederland?


9. Cavalier King Charles Spaniël

Cavalier, Wat zijn de populairste hondenrassen in Nederland?


8. Franse Bulldog

Franse-bulldog


Zie hier de Top 13 intelligentste honden volgens de universiteit van Helsinki.


7. Boxer

Boxer


6. Chihuahua

Chihuahua


Wat zijn de populairste hondenrassen in Nederland? De top 5


5. Staffordshire Bull Terriër

Staffordshire-Bull-TerrierDeze baas is een middelgroot, kortharig hondenras, en werd oorspronkelijk gefokt voor het stieren- en berengevechten.

De Staffordshire-bulterriër is een moedige, vastberaden en intelligente hond en heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. Ruim 15.000 Staffordshire Bull Terriërs lopen er in Nederland rond.


4. Berner Sennenhond

Berner-SennenDe Berner Sennenhond is een grote, krachtig gebouwde berghond van Zwitserse afkomst en de naam van het ras verwijst naar kanton Bern waar deze hond gefokt werd. ‘Sennen’ betekent zoiets als ‘boeren in de Alpen’.

De Berner Sennenhond heeft een waakzaam maar beheerst karakter te hebben. De schatting is dat er 17.500 Berner Sennenhonden in Nederland zijn.


Wat zijn de populairste hondenrassen in Nederland? De top 3


3. Golden Retriever

golden-retrieverDeze is van oorsprong een jachthond. Nu zijn ze vooral gezins- en showhond vanwege hun intelligentie en vriendelijke aard. Ook worden ze vaak gebruikt als blindengeleidehond of hulphond.

De honden apporteren graag, zowel op het land als in het water. Een Golden Retriever wordt zo’n twaalf jaar oud en er lopen er ongeveer 22.000 rond in Nederland.


2. Duitse herder

Duitse-herderDe Duitse herder is een echte gebruikshond voor diverse doeleinden, maar ook geschikt als gezinshond.

Een Duitse herder, genaamd Buddy was de eerste hond die blindengeleidenhond en werd door een Zwitserse vrouw opgeleid met een hondentrainer.Zo rond 27.500 Duitse herders leven er in Nederland.


1. Labrador Retriever

labrodor-retrieverDe labrador is een ras dat afkomstig is uit Newfoundland en Labrador en afstamt van de St. Johns-hond.

Vanuit dit ras is vanaf midden 19e eeuw in Engeland gekruist met een aantal andere rassen, zoals de Gordon setter, de Spaniël, de Flatcoated retriever en de Chesapeake Bayretriever. Er moeten er ergens tussen de 40.000 en 45.000 van deze honden rondlopen in Nederland.


 

Geef een reactie