Welke landen hebben het beste rechtssysteem ter wereld?

0
Welke landen hebben het beste rechtssysteem ter wereld
Welke landen hebben het beste rechtssysteem ter wereld?

Welke landen hebben het beste rechtssysteem ter wereld?

Het antwoord op de vraag: “Welke landen hebben het beste rechtssysteem ter wereld?” zal de chagrijntjes, kniesoortjes en zuurpruimpjes hier wederom niet bekoren.

Ons fijne en heerlijke Nederland staat namelijk vijfde op deze wereldranglijst. “Nederland scoort het hoogst met haar rechtspraak en wetshandhaving”, we hebben nul corrupte rechters en die zijn ook nog eens rete-onafhankelijk. Hebben wij niet verzonnen, maar blijkt uit een onderzoek van het weekblad Forbes.

Boven ons staan de de landen uit ScandinaviĆ« en de rest van de wereld laten we toch maar mooi achter ons! Kom maar door met uw gezeur, gezever en muggenzifterijtjes…


Dit schrijft Forbes over ons in ’t Engels:

Now we head to the best of the best. And it’s all northern European. The Netherlands score highest on civil justice and regulatory enforcement. When asked to rank on a scale from 1 to 10 how serious was the problem of corrupt judges or a lack of court independence from the government’s power, corruption was a zero and independence ranked 0.2, meaning respondents are very confident in their judicial system.

Welke landen hebben het beste rechtssysteem ter wereld? Een Top 10

10. Singapore
9. Duitstland
8. Australiƫ
7. Oostenrijk
6. Nieuw-Zeeland
5. Nederland
4. Finland
3. Zweden
2. Noorwegen
1. Denemarken

Lees hier ->>> meer over roken op deze website.


Van Wikipedia…

Een rechtsstaat is een staat waarvan de macht is gereguleerd en beperkt door het recht. De rechtsstaatgedachte is ooit ontwikkeld tegen de praktijk van absolute vorsten zoals Lodewijk XIV.

De rechtsstaatgedachte wil graag willekeur voorkomen en rechtszekerheid en rechtsgelijkheid bevorderen voor de burgers. In een rechtsstaat worden de burgers tegen de (absolute) macht van de staat beschermd door wetten.

Onafhankelijke rechters kunnen en moeten bij een conflict oordelen en worden geacht deze wetten te volgen. Een rechter kan bij overtredingen sancties opleggen, maar dan alleen sancties die wettelijk geregeld zijn.

Als de rechters in een staat niet onafhankelijk zijn en niet onafhankelijk kunnen (be-) oordelen, mag die staat geen rechtsstaat genoemd worden.


Zie hier de top 10 armste landen ter wereld 2021.


Geef een reactie