Welke mensen gaan vreemd? Onderzoek geeft antwoord

0
Welke mensen gaan vreemd? Onderzoek geeft antwoord
Welke mensen gaan vreemd? Onderzoek geeft antwoord

Welke mensen gaan vreemd?

Hoe herken je dat iemand een notoire vreemdganger is? Is het iemand zonder gevoel, koud, egoïstisch en berekend? Wie zijn nou die mensen die daar zo’n behoefte aan hebben? Lees meer.


Lees hier ->>> meer over relaties op deze website.


Welke mensen gaan vreemd?

Volgens een onderzoek gepubliceerd in de British Journal of Psychology gaat bij vreemdgaan vooral om mensen die meer seksuele partners hebben gehad of nogal impulsief zijn.

Onderzoekers van de Universiteit van Queensland wilden weten waarom mensen ontrouw zijn. Ze ontdekten dat er bepaalde factoren zijn die erop wijzen dat een persoon meer kans heeft om vreemd te gaan.

De eerste categorie zijn de impulsieve mensen. Dit is simpelweg omdat ze niet stilstaan ​​bij de situatie. Zij handelen vel meer op basis van hun directe gevoel, gedachte en emoties.

Bovendien zijn degenen die in het verleden meer seksuele partners hebben gehad, meer geneigd ontrouw te zijn. Ze zoeken andere partners omdat ze bepaalde ‘vaardigheden’ op dat gebied hebben ontwikkeld.

Sekswens en een grotere neiging tot kussen van anderen

‘Deelnemers die seksuele intimiteit hebben gedeeld met een groter aantal partners, rapporteerden ook een grotere sekswens en een grotere neiging tot kussen van anderen’. Verder schrijven de onderzoekers: ‘Deze neigingen kunnen te wijten zijn aan de vaardigheden van individuen bij het herkennen van seksuele avances of het aantrekken van sekspartners.’

De belangrijkste redenen voor vreemdgaan zijn gevoelens van onthechting van een partner en een lage relatietevredenheid.

Om de factoren te begrijpen die ertoe leiden dat mensen vreemd gaan, hebben onderzoekers 123 heteroseksuele mensen van 17 tot 25 jaar ondervraagd. Deze personen hadden overigens allemaal een relatie.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen meer kans hebben om seks te hebben als ze vreemdgaan. Dit terwijl mannen en vrouwen even vaak zoenen met anderen buiten de relatie om.


Zie hier de vijf essentiële eigenschappen van duurzame relaties.


Bron en meer informatie: Anna McAlister, Nancy Pachana, Chris J. Jackson: Predictors of young dating adults’ inclination to engage in extradyadic sexual activities: A multi-perspective study in: British Journal of Psychology


Geef een reactie