Werknemers willen meer humor op de werkvloer

Werknemers willen meer humor op de werkvloer
Werknemers willen meer humor op de werkvloer

Werknemers willen meer humor op de werkvloer

Valt er bij jullie op de zaak nog wel eens wat te lachen? Waarschijnlijk te weinig, want de helft van alle loonslaven zou best wel eens wat meer humor willen zien op een gemiddelde werkdag.

Maar de ‘baas’ steekt er een stokje voor, hij of zij is niet gediend van al die grappen en grollen tijdens de werkuren, zo laat het onderzoek van de uitzendreus Tempo-Team zien. Hieronder meer info over de de afwezigheid van humor op de werkvloer.


Lees hier ->>> meer over psychologie op deze website.


Werknemers willen meer humor op de werkvloer

De werkgever heeft het dus niet zo op al die lolbroeken tussen acht en vijf, terwijl de werknemer er juist wel wat voor voelt. We zijn er zelfs een beetje bang voor om te grappig te zijn en dat blijkt niet geheel onterecht.

In het onderzoek ‘Red Rapport’ van Tempo-Team kunnen we namelijk lezen dat één vierde van de werkgevers al die geestigheden ziet als tijdverlies. Tempo-Team hield dit onderzoek onder 1000 werknemers en 500 werkgevers.

Werknemers vinden humor wel belangrijk

Vragen we naar het personeel naar humor op de werkvloer, dan geeft 80 procent aan, dat zij daar veel belang aan hechten. De helft van de ondervraagde werknemers gaf aan dat er af en toe nog best wel wat te lachen bleek met de collega’s en dit was weer meer bij de kleinere bedrijven.

Toch gaf ook 50 procent aan dat er volgens hen wel wat meer gelachen mocht worden. En waarom doen ze dat dan niet? Ze zijn bang voor de reactie van de chef!

Angst is een slechte raadgever en één op drie werknemers denkt dan ook dat hun werkgever lachen als tijdsverlies zal ervaren.


Wist je dat creativiteit je een goed gevoel geeft…


En dat is dan ook weer niet helemaal waar, want maar een kwart van alle werkgevers is de mening toegedaan dat grappende en grollende werknemers minder presteren. Werknemers zelf denken juist dat humor er voor zorgt dat ze gezamenlijk juist meer zullen gaan presteren.

Humor op de werkvloer zou juist bijdragen tot gelukkigere werknemers die ook nog eens minder vaak ziek zijn. Lekker lachten verhoogt de creativiteit, zorgt voor verbetering van de onderlinge relaties en verminderd de stress.

Allemaal leuk en aardig, maar soms gaan de grappen wel ten koste van anderen. Seksistische grappen worden te veel gemaakt volgens 13 procent van de werknemers en 21 procent van de werkgevers. Ook voelt 25 procent zicht regelmatig verplicht om mee te lachen om de sfeer niet te bederven.


Zie hier de Top 10 beste landen voor thuiswerkers 2022.