, , , ,

Wie bezitten de meeste Bitcoins in Europa? De Turken! – Top 15

Wie bezitten de meeste Bitcoins in Europa?

Wie bezitten de meeste Bitcoins in Europa? De Turken!

Is het vreemd dat de Turken massaal aan de Bitcoinborst hangen? Natuurlijk niet, als je ziet hoe hun eigen munt, de Lira, wegzakt ten opzichte van de Euro en de Dollar. Nederlanders blijven voorzichtig, wij blijven schijnbaar toch vertrouwen houden in de Euro. Lees meer…

 

Wie bezitten de meeste Bitcoins in Europa?

Wie bezitten de meeste Bitcoins in Europa?


Wie bezitten de meeste Bitcoins in Europa? De Turken!


Sinds 2009 kennen we de Bitcoin. Sinds het begin van 2009 tot aan het begin 2016 vonden er ongeveer 100 miljoen Bitcoin transacties plaats. Sinds begin 2016 is het aantal transacties gestegen van ongeveer 100 miljoen naar 300 miljoen. En dit is dan alleen nog de Bitcoin.


De voordelen van de Bitcoin en andere vergelijkbare valuta

  1. Je bent niet meer afhankelijk van banken, overheden en de bijbehorende centrale banken. Lekker man, hoef je ook niet meer bij te dragen aan de miljoenen bonussen die ze van je afpakken.
  2. Je kunt razendsnel transacties doorvoeren. Het is dus niet zo dat de bank je geld nog even een paar uur vast kan houden om daar nog weer even geld aan te kunnen verdienen.
  3. Er zijn geen transactiekosten bij Bitcoins. Ja, ja, als je geld overmaakt, weet de bank nogal eens wat geld van je af te pakken. Voor ondernemers die het moeten hebben van kleine bedragen, kan dit nog wel eens een aardig bedrag zijn.
  4. Er is sprake van complete privacy, je bent geheel anoniem. Dat kan een enorm voordeel zijn zeker als je in de wat donkerdere kant van het economisch spectrum zaakjes probeer te regelen.

Zie hier de top 10 meest invloedrijke fintech-bedrijven 2021.


Tabel: Aandeel eigenaren van Bitcoin of vergelijkbare valuta in geselecteerde landen in 2018

Bron: Business Insider
[table “” not found /]


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie