Wie is de rijkste acteur 2020? – De top 25 Hollywood grootverdieners

0
Wie is de rijkste acteur 2020?
Wie is de rijkste acteur 2020?

Wie is de rijkste acteur 2020? – De top 25 Hollywood grootverdieners

Deze top 25 is gezamenlijk goed voor meer dan acht mijard dollar. En ja, dat hebben we betaald. Aan filmkaartjes, Netflix, televisie abonnementen, omroepbijdrage en merchandise. Maar goed, ze zijn het schijnbaar waard. We tellen twee vrouwen in deze lijst. Hier de Top 25 en bij allen één of meer grappige Wikipedia-weetjes. Lees meer.


Lees hier ->>> meer aardige artikelen over film op deze website.


Wie is de rijkste acteur 2020?
Wie is de rijkste acteur 2020?

Top 25 – Wie is de rijkste acteur 2020?

Bron: CEOworld.biz


25. Jason Statham – $90 miljoen

Statham ontwikkelde een grote interesse voor sport, in het bijzonder het schoonspringen. Dagelijks beoefende hij deze sport waarin hij meedeed aan de Gemenebestspelen 1990. In 1992 leverde dit hem ook een twaalfde plaats bij de wereldkampioenschappen. Tevens was hij twaalf jaar lid van de Britain’s National Diving Squad. Naast het schoonspringen verdiepte hij zich in diverse vechtsporten.


24. Angelina Jolie – $100 miljoen

Naast haar acteercarrière is Jolie sinds 2001 actief voor de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Voor haar inzet ontving ze een ere-Oscar, de Jean Hersholt Humanitarian Award. Ze is ook door koningin Elizabeth II benoemd tot Dame Commandeur in de Orde van Sint-Michaël en Sint-George.


21. Vin Diesel – $200 miljoen

Diesel had tijdens zijn opleiding bijbaantjes als portier bij discotheek Tunnel. Hier zou hij aan zijn bijnaam Diesel zijn gekomen: zijn collega’s vonden dat hij veel energie had.


21. Johny Depp – $200 miljoen

Op zijn 16de stopte Depp met school om zich volledig aan muziek te wijden. Met een stel vrienden trok Depp door Florida, als gitarist in het bandje The Flame. Nadat ze het bandje omgedoopt hadden tot The Kids, werden ze gevraagd als openingsact van de tour van Iggy Pop. De band ging zijn geluk beproeven in Los Angeles. Depp zorgde daar voor zijn levensonderhoud door het telefonisch verkopen van balpennen.


21. Ashton Kutcher – $200 miljoen

Kutcher is onder andere bekend geworden door zijn optreden in het MTV-shockprogramma Punk’d en door zijn rol als Michael Kelso in de sitcom That ’70s Show. Zijn naam ging ook de wereld over door zijn huwelijk met de zestien jaar oudere actrice Demi Moore


20. John Travolta – $250 miljoen

Travolta raakte bekend met de sitcom “Welcome back, Kotter” in 1975, maar brak eind jaren ’70 door met Saturday Night Fever en Grease. Dat was op het hoogtepunt van het disco-tijdperk. Daarna ging het minder goed met zijn carrière. In 1989 kreeg hij opnieuw succes met de film Look Who’s Talking, maar de twee opvolgers hiervan werden niet zo populair. Zijn grote comeback kwam toen hij de rol van Vincent Vega kreeg in de film Pulp Fiction van Quentin Tarantino. Voor die rol kreeg hij een Oscar-nominatie.


19. Leonardo DiCaprio – $260 miljoen

De voornaam Leonardo is een verwijzing naar de bekende kunstenaar Leonardo da Vinci. Volgens DiCaprio zelf is hij zo genoemd omdat zijn moeder hem voor het eerst voelde bewegen tijdens haar zwangerschap toen zij een schilderij van de kunstenaar aanschouwde in museum Uffizi in Florence, Italië.


13. Robert Downey Jr – $300 miljoen

De carrière van Downey Jr is meerdere malen ondermijnd door problemen met drugs. Weg van de filmset leverde zijn gedrag in eerste instantie voornamelijk grote koppen in tabloids op. Een arrestatie in 1996 voor het bezit van drugs en een ongeladen vuurwapen was het begin van een reeks problemen met de wet. Hij moest in 1999 zelfs een jaar zitten.


13. Robert De Niro – $300 miljoen

de Niro’s moeder, Virginia Admiral, was deels van Nederlandse afkomst en praatte daar vroeger veel over thuis.


13. Brad Pitt – $300 miljoen

Op de Kickapoo High School blonk Pitt uit in tennis en hield hij zich bezig met toneel en debatteren. In 1982 begon hij aan de Universiteit van Missouri aan een studie journalistiek.


13. Will Smith – $300 miljoen

Op school kreeg Smith de bijnaam Prince, aangezien hij zich altijd goed uit vervelende situaties wist te redden.


13. Jennifer Aniston – $300 miljoen

Aniston is deels opgegroeid in Griekenland, in Athene en op Kreta en spreekt daarom ook Grieks.


13. Michael Douglas – $300 miljoen

Douglas won in 1976 een Oscar voor het produceren van de dramafilm One Flew Over the Cuckoo’s Nest en in 1988 een tweede voor zijn hoofdrol als Gordon Gekko


12. Sean Connery – $350 miljoen

Connery was niet de eerste Bond. De Amerikaanse acteur Barry Nelson was de eerste die de rol van Bond speelde, in een televisie adaptie uit 1954.


11. Keanu Reeves – $360 miljoen

Reeves’ voornaam betekent ‘koele wind over de bergen’ in het Hawaïaans. Zijn vader is afkomstig uit Hawaï en zijn moeder is Brits.


Top 10 – Wie is de rijkste acteur 2020?


10. Clint Eastwood – $375 miljoen

Van 1986 tot 1988 was hij onafhankelijk burgemeester van Carmel-by-the-Sea in Californië.


Top 5 – Wie is de rijkste acteur 2020?


5. Jackie Chan – $400 miljoen

In de jaren ’70 begon Chan met zingen. Vooral in Azië is Chan een bekende zanger. Nog tot op heden maakt Chan nieuwe liedjes.


5. Arnold Schwarzenegger – $400 million

Tijdens zijn carrière als bodybuilder gebruikte Schwarzenegger anabole steroïden, naar eigen zeggen om zijn spiermassa te helpen herstellen na intensieve training. Anderen stellen echter dat hij anabolen ook gebruikte om spiermassa te kweken, een subtiel verschil.


5. Sylvester Stallone – $400 million

Bij zijn geboorte traden complicaties op, waardoor een gedeelte van Stallones lippen, tong en kin verlamd raakten. Hier hield Stallone een typerende spraak aan over, die vaak wordt geïmiteerd.


5. Jack Nicholson – $400 miljoen

Nicholson is één van de drie acteurs die een Oscarnominatie kreeg in vijf decennia. De anderen zijn Michael Caine en Paul Newman.


5. Tom Hanks – $400 miljoen

Als tiener zat Hanks niet zo goed in zijn vel. Hij durfde niet veel en was heel verlegen, later zou dit allemaal veranderen. Hij deed auditie bij een plaatselijke toneelvereniging en kreeg een uitnodiging van de regisseur van die vereniging om naar Cleveland te komen waar zijn acteercarrière startte.


4. Adam Sandler – $420 miljoen

Sandler’s eerste ervaring met comedy was een optreden in de Boston Comedian Club. Hij ontdekte dat het hem goed afging en ging steeds meer optreden.


Top 3 – Wie is de rijkste acteur 2020?


3. Mel Gibson – $425 miljoen

In 2006 werd Gibson gearresteerd voor het rijden onder invloed en maakte hij tijdens de arrestatie ‘antisemitische opmerkingen’ naar de politieagenten. Gibson liet in een verklaring weten hulp te gaan zoeken voor zijn alcoholverslaving nadat hij op borgtocht vrijkwam.


2. George Clooney – $500 miljoen

Op de Augusta High School was Clooney een begaafd honkballer, maar tijdens een tryout bij de Cincinnati Reds bleek hij niet goed genoeg om prof te worden.


1. Tom Cruise – $570 miljoen

Van Tom Cruise is bekend dat hij dyslexie heeft; om zijn rollen te leren gebruikte hij cassettebandjes in plaats van geschreven tekst.