Wie overtreden het vaakst de coronaregels?

0
Wie overtreden het vaakst de coronaregels?
Wie overtreden het vaakst de coronaregels?

Wie overtreden het vaakst de coronaregels?

Het valt ook niet mee om je aan alle regeltjes te houden. Zeker niet als het weer strengen zou worden. Je moet netjes afstand houden, je mondkapje opdoen, je test laten zien en nog veel meer. Het je houden aan regels is nou niet iets wat iedereen gegeven is. Ook wij zien zeer regelmatig mensen die het allemaal niet zo nauw nemen met de regels. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Wie overtreden het vaakst de coronaregels?

Om een antwoord te vinden op deze vraag deed de universiteit van Sydney een internationale studie onder 1575 mensen in Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Het onderzoek is gedaan tijdens de eerste coronagolf in 2020.

Extraverte mannen

Van de ondervraagde vrouwen meldde 92% dat ze zich aan de voorschriften hielden, vergeleken met 86% van de mannen.

Wat blijkt: het zijn vooral de extraverte mannen die zich minder gelegen laten liggen waar het gaat om regels. Eigen belang is voor hen belangrijker dan de belangen van anderen.

Het bleek dat zo’n 10 procent van de mensen zich tijdens de eerste golf niet aan de coronaregels hielden. Het bleek ook dat deze mensen beschikten over een minder vriendelijke persoonlijkheid en minder open stonden voor nieuwe ervaringen. Verder geloofden zij ook minder in de officiële nieuws- en overheidsbronnen.

Grappig is ook dat mensen die zich netjes aan de regels hielden ook beter geïnformeerd bleken te zijn over Covid-19.


Bron en meer informatie: Sabina Kleitman, Dayna J. Fullerton, Lisa M. Zhang, Matthew D. Blanchard, Jihyun Lee, Lazar Stankov en Valerie Thompson: To comply or not comply? A latent profile analysis of behaviours and attitudes during the COVID-19 pandemic, in PLOS ONE, 29 juli 2021


Geef een reactie