Wie werken het meeste uren? De Amerikanen…

0
Wie werken het meeste uren? De Amerikanen...
Wie werken het meeste uren? De Amerikanen...

Wie werken het meeste uren? De Amerikanen

Zijn wij Nederlanders dan zo lui? Nou, dat valt dan wel weer mee. Als het gaat om het aantal gewerkte uren per week staan we ergens in de middenmoot. We werken gemiddeld nog geen 21 uur in de week. De gemiddelde Amerikaan en Amerikaanse doen wat extra uurtjes in een week, dat zijn er meer dan 26. Dit kunnen we lezen in het onderzoek: Hours Worked in Europe and the US: New Data, New Answers. Hier een vergelijking tussen verschillende Europese landen en de VS.

Wie werken het meeste uren? De Amerikanen...
Wie werken het meeste uren? De Amerikanen…

Wie werken het meeste uren? De Amerikanen

Die arme Amerikanen, ze hebben minder uren vakantie en gaan ook nog eens later met pensioen als wij Europeanen. Deze nieuwe studie laat ons zien dat de Amerikaanse werkman en -vrouw werkt zo’n 25% meer uren als de gemiddelde Amerikaan. Dat is op jaarbasis bijna 260 uur.

Arbeidsproductiviteit

De precieze berekeningen moet je zelf maar opzoeken in het onderzoek. Even een niet onbelangrijke kanttekening. Maakt het nou zo veel uit hoeveel uur je werkt in een week? Nee, natuurlijk niet. Het gaat om de arbeidsproductiviteit. Volgens Wikipedia is arbeidsproductiviteit of gemiddelde arbeidsproductiviteit: “…de hoeveelheid productie die per tijdseenheid wordt geproduceerd door één arbeider. Vaak wordt het ook gemeten door per arbeider de toegevoegde waarde te nemen.”

En als het gaat om arbeidsproductiviteit kunnen we er wat van in Nederland: “De arbeidsproductiviteit in de Nederlandse industrie is de op één na hoogste van de hele Europese Unie. Alleen de Ierse werknemers doen het beter. Dat staat in het jaarrapport van de Europese Commissie over het concurrentievermogen in de EU.”

Bron en meer informatie: Nu.nl

Tabel: Aantal gewerkte uren in week per land

Italië 18.4
Frankrijk 19.3
België 19.4
Polen 19.8
Duitsland 20.2
Hongarije 20.5
Nederland 20.7
Spanje 21.2
Noorwegen 21.4
Zweden 21.9
Verenigd Koninkrijk 22.0
Ierland 22.2
Griekenland 22.2
Oostenrijk 22.7
Denemarken 22.7
Portugal 22.7
Tsjechië 23.4
Zwitserland 25.1
Verenigde Staten 26.1

Bron en meer informatie: Alexander Bick (Arizona State University), Bettina Brüggemann (McMaster University) en Nicola Fuchs-Schündeln (Goethe University Frankfurt,
CEPR, CESifo, CFS en IZAHours): Worked in Europe and the US: New Data, New Answers, augustus 2016

Geef een reactie