Wil je superslimme kinderen? Laat ze paardrijden!

0
Wil je superslimme kinderen? Laat ze paardrijden!
Wil je superslimme kinderen? Laat ze paardrijden!

Wil je superslimme kinderen? Laat ze paardrijden!

Wie wil er zijn kinderen nu niet naar de universiteit laten gaan? En welke kinderen willen er nu niet heel slim en intelligent worden. Natuurlijk kun je ze zelf bijscholen of daar andere mensen voor inhuren.

Wat je ook kunt doen, is ze laten paardrijden. En voor de kids zelf: vraag gewoon om paardrijles! En je kunt zeggen dat professor Mitsuaki Ohta van de universiteit van Tokio dit heeft gevonden in zijn onderzoek. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over opvoeding op deze website.


Wil je superslimme kinderen? Laat ze paardrijden!

Onderzoekers van de Universiteit van Tokio gingen op zoek naar het effect van paardrijden op de leerprestaties van kinderen. De kinderen moesten wat vraag- en antwoordspelletjes doen en  wat sommetjes maken.


Zie hier de Top 25 landen waar je het beste kinderen kunt opvoeden 2023.


Zowel voor als na het paardrijden. Tijdens het paardrijden is ook het hartritme van de kinderen gemeten en de de bewegingen van het paard in kwestie.


Zie hier de Top 10 van duurste paarden ter wereld en hun eigenaars.


One important characteristic of the horse steps is that they produce three-dimensional accelerations. The movement of the horse’s pelvis may provide motor and sensory inputs to the human body and in this study. I believe some of the differences among the rider’s performances might be due to these accelerations.

Mitsuaki Ohta


Paarden verbeterden de prestaties van de kinderen enorm

Wat ze vonden was opmerkelijk. Afhankelijk van het type beweging van het paard verbeterden de prestaties van de kinderen enorm. Met name waar het ging om de vraag- en antwoordspelletjes.

Dit zou kunnen betekenen dat door specifieke bewegingen tijdens het paardrijden je leervermogen, je geheugen en je probleemoplossend vermogen wordt gestimuleerd.


Bron en meer informatie: Nobuyo Ohtani, Kenji Kitagawa1, Kinuyo Mikami1, imageKasumi Kitawaki, Junko Akiyama, Maho Fuchikami, Hidehiko Uchiyama en Mitsuaki Ohta1: Horseback Riding Improves the Ability to Cause the Appropriate Action (Go Reaction) and the Appropriate Self-control (No-Go Reaction) in Children in Frontiers in public health, 6 februari 2017


Zie hier de top 10 grootste paardenrassen.


Geef een reactie