, , ,

Zeelucht is goed voor je gezondheid

Strand is zeer gezond voor je zeggen diverse onderzoeken

Zeelucht is goed voor je gezondheid

Pak dat extra dagje strand, als je daar de mogelijkheid toe hebt. Het blijkt namelijk dat die ziltige en zoutige zeelucht heel erg goed voor je gezondheid is. Overigens is het wel Belgisch onderzoek. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website…


Zeelucht is goed voor je gezondheid


Het inademen van die heerlijke zeelucht helpt je om kanker te bestrijden. Dat is niet het enige, het helpt je ook je cholesterolgehalte in je bloed te verlagen.

Dit zeggen wij natuurlijk niet zo maar, want dit kunnen we lezen in onderzoek van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee.

In een laboratorium is het effect onderzocht van zeelucht op longkankercellen. Als je zeelucht inademt neem je deze stoffen op in je lichaam.


Zie hier de Top 10 oorzaken van stress op het werk.


Het blijkt dat de zeelucht de werking van een gen afremt dat een belangrijke rol speelt bij longkanker en je cholesterolgehalte.

Jana Asselman, onderzoekster vertelt: ‘Eerdere studies toonden aan dat longkankercellen afsterven en dat de cholesterol daalt wanneer we dit gen afremmen’.


Overall, our results provide a substantial molecular evidence base for potential beneficial health effects at environmentally relevant concentrations of natural SSAs.

Uit: Marine biogenics in sea spray aerosols interact with the mTOR signaling pathway


Let op: ook buiten zijn heeft enorme positieve voor gezondheid!


Overigens weten we al dat een bezoekje het strand sowieso al een positief effect heeft op je gezondheid. Zo ontdekten onderzoekers uit Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten al eerder dat het strandbezoek ons gelukkig maakt.

Ook mensen die een huis hebben waarbij ze de zee kunnen zien, hebben minder last van psychische problemen en stress.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website…


Bron en meer informatie: Jana Asselman, Emmanuel Van Acker, Maarten De Rijcke, Laurentijn Tilleman, Filip Van Nieuwerburgh, Jan Mees, Karel A. C. De Schamphelaere en Colin R. Janssen: Marine biogenics in sea spray aerosols interact with the mTOR signaling pathway in: Scientific Reports, 24 januari 2019


Zie hier de Top 10 zwaarste organen in het menselijk lichaam.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie