Grootste hond ter wereld is Zeus (met filmpje)

0
Grootste hond ter wereld is Zeus
Grootste hond ter wereld is Zeus

De grootste hond ter wereld is Zeus (met filmpje)

De grootste hond ter wereld is gevonden. De organisatie van Guinness World Records heeft officieel erkent dat Zeus uit Otsego, Michigan, de grootste hond ter wereld is. Deze driejarige Deense dog meet 1 meter 12 van voet tot schouder. Zeus heeft het wereldrecord!


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


De grootste hond ter wereld Zeus is echt wel groot!

Als Zeus op zijn achterpoten staat en zich uitstrekt is ie zo’n 2,25 meter hoog. De eigenaar, Denise Doorlag. Gooit er wekelijk zo’n 20 kilo hondenvoer in om dit 80 kilo wegende monster in leven te houden.

Doorlag zegt verder dat ze een busje hebben moeten kopen om Zeus te vervoeren.

Over de Deense Dog

Deze dog is één van de grootste hondenrassen. De lichaamsbouw van deze hond is krachtig en elegant. De reuen bereiken een schofthoogte van minimaal 80 cm. Hun gewicht ligt tussen de 50 – 80 kilo.

De honden hebben hoog aangezette, hangende oren en hun vacht is kort en glad aanliggend. Er bestaan grofweg drie kleurslagen:

  • Geel of geel gestroomd met zwartachtig masker
  • Blauwachtig en zwart uit blauw
  • Zwart en wit met zwartachtige vlekken (harlekijn), mantel, platen en grijstijger

Over de grootste hond ter wereld

Al 4000 jaar geleden hadden de Assyriërs grote, kort behaarde vechthonden, die we tegenwoordig als voorouders van de Duitse en Deense dog, de Engelse buldog, de mastiff en de Bordeauxdog beschouwen.

Dat deze honden van de langharige Tibetaanse dog afstammen, weten we niet helemaal zeker, maar ze lijken wel sterk op elkaar. De Kelten hebben toentertijd deze doggen-oerouders naar Engeland en Ierland gebracht.

Over het algemeen hebben deze doggen een stabiel karakter. Ze zijn tolerant zijn tegenover kinderen en geschikt om in een gezin te houden. Natuurlijk is voorzichtigheid is – net als bij andere honden – altijd geboden.


Zie hier: meer honden in de buurt minder criminaliteit zegt onderzoek.


Bijtincidenten kunnen wel grote gevolgen hebben doordat de kaken en hoektanden aanzienlijk groter zijn dan die van een normale hond. Vanwege het formaat en kracht verdient de opvoeding, socialisatie en de africhting extra aandacht. Ook moeten ze over voldoende ruimte te beschikken.


Zie hier de Top 13 intelligentste honden volgens de universiteit van Helsinki.


Geef een reactie