, ,

Zonen van oudere vaders zijn slimmer (en ook wat vreemder)

Zonen van oudere vaders zijn slimmer en succesvoller

Zonen van oudere vaders zijn slimmer en succesvoller

Natuurlijk een oudere vader heeft ook nadelen. Bij geboorte is er meer kans op autisme en schizofrenie, maar als dat aan je voorbij gaat… Dan ben je waarschijnlijk een uitermate pienter dametje of heertje geworden.

Dit is het geval als we de onderzoekers van King’s College London en de The Seaver Autism Center for Research and Treatment at the Icahn School of Medicine in Mount Sinai in de VS mogen geloven. Lees meer…


Zonen van oudere vaders zijn slimmer en succesvoller

We wisten al dat de kinderen van oudere moeders net weer wat slimmer zijn dan de anderen, dat hebben we al eerder gepubliceerd. Nu blijkt hetzelfde geval ook voor pappa’s te gelden. Dat lijkt natuurlijk logisch, maar toch. Oordeel zelf over het volgende onderzoek van twee gerenommeerde universiteiten.


‘Geeklike children’

De onderzoekers verzamelden de data 15.000 tweelingen uit het Verenigd Koninkrijk. Ze bekeken de mate van ‘geeklike’ bij de kinderen. Daarbij moet je denken aan IQ, waar ze in geïnteresseerd waren en of ze een beetje sociaal aangepast waren.


Our study suggests that there may be some benefits associated with having an older father. We have known for a while about the negative consequences of advanced paternal age, but now we have shown that these children may also go on to have better educational and career prospects.


Dr. Magdalena Janecka, Older dads have ‘geekier’ sons


Wist je dat mensen ruim 6.000 gedachten per dag hebben.


De zonen van de oudere vaders bleken vooral lekker hoog te scoren op op deze zgn. Geek Index. Ook bleken deze kinderen het op school beter te doen in onder andere wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

‘Genes for geekiness and for autism are overlapping’

Het is over het algemeen zo dat autisme gepaard gaat met een hoger IQ. Volgens mevrouw Janecka1 moet een deel van de verklaring dan ook gezocht worden in de autistische trekjes van de kinderen.


Meer weten over intelligentie, hersenen en ons brein? Zie hier alle artikelen op ze site.


Bron en meer informatie: M. Janecka1, F. Rijsdijk1, D. Rai, A. Modabbernia2 en A. Reichenberg: Advantageous developmental outcomes of advancing paternal age in Translational Psychiatry 7, e1156; doi:10.1038/tp.2017.125, 20 juni 2017


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie