Zwaarste landdieren ter wereld – De top 10

0
Zwaarste landdieren ter wereld

Zwaarste landdieren ter wereld – De top 10

Hier de dieren die wel een gewicht van 1.000 kilo kunnen meetorsen. Zelfs wel meer dan deze 1.000 kilo. De Afrikaanse olifant kan zelfs meer dan 6.000 kilo halen. Lees meer….


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website.


Top 10 – Zwaarste landdieren ter wereld


10. Kafferbuffel – 500 tot 1.000 kilo

Kafferbuffel
Kafferbuffel

De kafferbuffel of Afrikaanse buffel is een Afrikaans rund. Het is het de enige nog levende soort uit het geslacht Syncerus. Deze buffel maakt deel uit van de De Grote Vijf. De kafferbuffel heeft een slechte reputatie.

Hij is onvoorspelbaar en kan gevaarlijk zijn voor jagers en mensen die te dichtbij komen. Soms met de dood tot gevolg. Meestal loopt het dier echter weg bij gevaar.


9. Waterbuffel – 300 tot 1.000 kilo

Waterbuffel
Waterbuffel

De waterbuffel of karbouw is de gedomesticeerde ondersoort van de wilde waterbuffel. De waterbuffel heeft een schofthoogte van 1,5 tot 1,9 meter en een lengte van 2,40 tot 3 meter. De karbouw wordt veel als werkdier gehouden, bijvoorbeeld voor het ploegen van een sawah.


8. Amerikaanse bizon – 320 tot 1.000 kilo

Amerikaanse bizon
Amerikaanse bizon

Het dier is zwaargebouwd met een hoge schouderbult, een grote zware kop en een korte dikke nek. De Amerikaanse bizon heeft een schouderhoogte van 1,90 meter en de lengte van de stier is bijna 3 meter. Deze bizon kan een snelheid tot 50 km/u halen.


7. Gaur – 450 tot 1.360 kilo

Gaur
Gaur

De gaur is een Aziatische rundersoort. Hij komt voor in de bossen van India en Zuidoost-Azië. Ze hebben een voorkeur voor gebieden nabij water. De soort is in zijn gehele verspreidingsgebied beschermd.


6. Nijlpaard – 1,100 tot 1.500 kilo

Nijlpaard
Nijlpaard

Nijlpaarden leven in en om het water, in rivieren, plassen, meren en moerassen in een groot deel van Afrika. Ze komen oorspronkelijk in ieder gebied voor waar voldoende water is om in te baden en gras om van te grazen. In bergen kunnen ze tot op 2000 meter hoogte worden gevonden.


Zie hier de top 10 meest agressieve dieren ter wereld.


Top 5 – Zwaarste landdieren ter wereld


5. Zwarte neushoorn – 680 tot 1.810 kilo

Zwarte neushoorn in Tanzania
Zwarte neushoorn in Tanzania

De zwarte neushoorn komt voor op de savannen van Oost- en Midden-Afrika. Hij is met uitsterven bedreigd, voornamelijk doordat stropers hem doden voor de hoorns.


4. Giraffe – 700 tot 1.930 kilo

Giraffe
Giraffen zijn bekend om hun lange nek en het vlekkenpatroon op hun vacht. De giraffe heeft een extreem lange nek, die maximaal 2 m in lengte wordt. De nek van een giraffe kan tot wel 230 kilo wegen.


Top 3 – Zwaarste landdieren ter wereld


3. Witte neushoorn – 1,400 tot 2.300 kilo

Witte neushoorn
Witte neushoorn

De witte neushoornis de grootste soort van de vijf levende neushoornsoorten en op de olifanten na, het grootste hedendaagse landdier. Deze neushoorn komt vooral voor op met kort gras begroeide savannes. In tegenstelling tot wat iedereen denkt, is de witte neushoorn niet wit, maar grijs.

Zijn naam heeft hij te danken aan de Engelsen. Door zijn brede lippen noemden de Afrikaanse boeren hem ‘wijd-lip’. De Engelsen begrepen dit verkeerd en dachten dat het ‘whitelip’ was. Sindsdien zijn we deze neushoorn de ‘witte neushoorn’ blijven noemen, al is hij doodgewoon grijs.

Bron: https://wwf.be/nl/dieren/neushoorn/witte-neushoorn/


2. Aziatische olifant – 3.600 tot 4.500 kilo

Aziatische olifant
De Aziatische olifant (Elephas maximus) is een olifant die in Azië voorkomt. De Aziatische olifant is kleiner dan de Afrikaanse olifanten. Zijn schouderhoogte is ongeveer tussen 2 en 3,5 meter.


1. Afrikaanse olifant – 4.500 tot 6.000+ kilo

Afrikaanse olifant
Afrikaanse olifant

Fossielen van dit geslacht zijn enkel bekend uit Afrika, waar de dieren al sinds het midden-Plioceen voorkomen. Tegenwoordig bestaan er nog twee soorten, die allebei afstammen van de twee miljoen jaar geleden uitgestorven Loxodonta adaurora.

De soorten uit dit geslacht behoren tot de grootste hedendaagse landdieren op aarde. De stier van de savanneolifant (Loxodonta africana) kan meer dan 6 ton zwaar worden.


Zie hier de top 10 grootste paardenrassen.