Populairste gerechten uit Oostenrijk – De / een Top 10
Populairste gerechten uit Oostenrijk
Iedereen die wel eens in Oostenrijk geweest is, weet dat ze met name heerlijke zoetigheden in de winkels hebben liggen. Ook mogen we natuurlijk de Wiener schnitzel niet vergeten. Zie hier tien heerlijkheden uit Oostenrijk. lees meer.
Lees hier ->>> meer over Oostenrijk op deze website.
Top 10 – Populairste gerechten uit Oostenrijk
Bron: www.tasteatlas.com
10. Mozartkugel
Mozartkugel
De Mozartkugels zijn bonbons met een kern van pistachenoten en marsepein, daaromheen noga van hazelnoot, amandelen en groene pistache. De buitenkant van een Mozartkugel is van chocolade. Ze zijn in 1890 bedacht door de banketbakker Paul Fürst uit Salzburg in Oostenrijk. Ze zijn naar Wolfgang Amadeus Mozart genoemd en heetten oorspronkelijk Mozartbonbons.
9. Topfenstrudel
Topfenstrudel
Een topfenstrudel is een soort Apfelstrudel waarbij de appelvulling vervangen door een zoete kwark, al dan niet met rozijnen.
8. Vanillekipferl
Vanillekipferl
De Vanillekipferl zijn Oostenrijkse, Duitse, Tsjechische, Slowaakse, Poolse en Hongaarse kleine, halvemaanvormige koekjes. Oorspronkelijk gemaakt met walnoten, maar ook met amandelen of hazelnoten. Ze krijgen hun typische smaak door een flinke laag vanillesuiker.
7. Tafelspitz
Vanillekipferl
Tafelspitz
De Tafelspitz is een vleesgerecht uit de Oostenrijkse keuken, bestaande uit mals rundvlees en gekookt is. Het gerecht wordt traditioneel geserveerd met gebakken aardappelen of G’röstel (rösti), groente, soep, Apfelkren (vers geraspte mierikswortel met appel) en bieslooksaus.
6. Kaiserschmarrn
Kaiserschmarren
De Kaiserschmarrn is een zoet Beiers/Oostenrijks gerecht. Het is een lichte, gekaramelliseerde pannenkoek, die in grove stukken is gesneden Het wordt traditioneel geserveerd wordt met een soort pruimencompôte (Zwetschenröster) en poedersuiker en is een van de bekendste Oostenrijkse gerechten.
Top 5 – Populaire gerechten uit Oostenrijk
5. Apfelstrudel
Apfelstrudel
De Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijkse gebaksoort, die vooral erg populair is in Wenen. Apfelstrudel bestaat uit deeg, plakjes appel en rozijnen. Het was oorspronkelijk voedsel voor arme mensen, maar gold later als een culinair hoogstaand gerecht. Apfelstrudel wordt meestal gegeten met slagroom, ijs en/of warme vanillesaus.
4. Krapfen
Krapfen
De krapfen zijn ronde lekkernijen die van gefrituurd gistdeeg gemaakt zijn en met confituur en/of banketbakkersroom zijn gevuld. Ook de meeste Duitsers kennen het gebak als Berliner.
Top 3 – Populairste gerechten uit Oostenrijk
3. Sachertorte
Sachertorte
De Sachertorte is een beroemde taart uit Wenen bestaande uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. De taart is een veel geëxporteerd product. In vier verschillende formaten, verpakt in houten kistjes, gaan ze de hele wereld over. De houdbaarheid is, dankzij de dikke laag glazuur, bijzonder hoog.
2. Wiener Schnitzel
Wiener Schnitzel
De wienerschnitzel is traditioneel van mager kalfsvlees van de fricandeau of het ‘Kaiserteil’ uit de achterpoot gemaakt. Het vlees is plat geslagen tot ongeveer de grootte van een gespreide hand, vervolgens met meel, ei en paneermeel gepaneerd. Hierna is het in een centimeters diepe laag reuzel of olie vlug gebakken en geserveerd met citroen.
Zie hier de top 10 lekkerste Thaise gerechten.
1. Cremeschnitte
Cremeschnitte
Een cremeschnitte is een vanille- of custardplak, een custard- en slagroomroomcake-dessert afkomstig uit de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. Qua smaak en uiterlijk heeft de Cremeschnitte veel weg van onze tompouce. Het verschil is echter dat de Cremeschnitte één of twee extra lagen koek heeft en meerdere lagen banketbakkersroom. De bovenkant is bedekt met een laagje glazuur of poedersuiker.
Zie hier de top 10 van meest onmisbare apparaten in huis.