, , ,

Blanken blowen meer dan anderen zegt onderzoek

Blanken blowen meer dan anderen zegt onderzoek

Blanken blowen meer dan anderen

Ben je blank? Dan is de kans groter dat je aan de pretsigaret lurkt dan niet-blanken. Als je geen getinte huidskleur hebt, dan word je wel weer veel minder in verband met drugs aangehouden, dat dan weer wel. Lees meer over een onderzoek naar blowen en wie dat het meeste doen.


Lees hier ->>> meer over criminaliteit op deze website…


Blanken blowen meer dan anderen


Blanke New Yorkers gebruiken zijn grotere liefhebbers marihuana dan hun getinte stadsgenoten of Latino’s. Bijna een kwart van de inwoners van het witte New York, van 12 jaar en ouder had, in 2015 en 2016 cannabis gebruikt.

Dit kunnen lezen in een rapport van het Department of Health over het gebruik van marihuana in de vijf New Yorkse stadsdelen.

Blanken blowen opmerkelijk veel meer dan de anderen. Slechts 14 procent van de afro-Amerikaanse New Yorkers had in deze jaren een djonko opgestoken. Van de Latino’s had maar 12,3 procent geblowd.


Afro-Amerikanen en Latino’s blowen minder, maar worden wel vaker opgepakt door politie

Het is bijna niet geloven hoe dit niet te zien is in de politiestatistieken. Bijna 93 procent van de net iets meer dan 1.000 mensen die in de eerste zes maanden van 2019 zijn gearresteerd wegens minimaal bezit van marihuana waren afro-Amerikaan en Latino. Minder dan vier procent van de blanken was de klos.


Zie hier: Wat kost hasj in andere landen en 120 steden wereldwijd in 2019?


Dit rapport ‘laat zien wat we al lang weten.’, zegt Eric Gonzalez, officier van justitie in Brooklyn. Hij vertelt verder: ‘Mensen met een lichte huidskleur gebruiken vaker marihuana, toch zien we onder afro-Amerikaan en Latino New Yorkers de meeste arrestaties.’


Bron: en meer informatie: Patch.com: Whites More Likely To Smoke Pot Than Other Races In NYC: Study, 25 september 2019