Advertentie

Cor van Hout

Cornelis van Hout
(Amsterdam, 18 augustus 1957 – Amstelveen, 24 januari 2003)

Bijnaam: Flip(per) vanwege zijn liefde voor het flipperspel.

Advertentie

Cor van Hout
Cor van Hout

Zie hier ->>> De Nederlandse Misdaadencyclopedie
Zie hier ->>> 100 grootste criminelen van Nederland
Zie hier ->>> Alle Liquidaties in Nederland
Zie hier ->>> Boeken over Nederlandse criminaliteit

Cor van Hout begint in 1974 hij een aannemersbedrijf dat zich specialiseert in het met geweld ontruimen van kraakpanden. Ook zou hij een serie gewelddadige overvallen hebben gepleegd in en om Amsterdam in de periode 1977-1982. Dit vorige waarschijnlijk samen met de latere collega-ontvoerder Willem Holleeder.

Van Hout is het brein achter de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en diens chauffeur. Hierbij houden zij Heineken en Doderer drie weken gevangen in een loods in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Van Hout ontsnapt met Willem Holleeder uit naar Frankrijk, waar ze uiteindelijk worden gearresteerd en worden uitgeleverd aan Nederland.

Terug in Nederland worden Van Hout tot elf jaar celstraf veroordeeld, met niet alleen aftrek van hun tijd in de Franse gevangenis, maar ook van de ruim vijf maanden ‘hotelarrest’. Hij komt in 1991 weer vrij, en gaat zich direct weer met criminele zaken bezighouden. Hij krijgt grote belangen had in onder andere de seksbranche.

Op 27 maart 1996 overleeft hij ternauwernood op 38-jarige leeftijd een aanslag in Amsterdam. Van Hout wordt voor zijn huis in de Deurloostraat in zijn auto, waar ook zij vrouw en kind in zitten, geraakt in de romp en in zijn kin.

Op 24 januari 2003 wordt Van Hout in Amstelveen geliquideerd. Botenhandelaar Robert ter Haak, gevestigd in de door de Amsterdamse vastgoedhandelaar Willem Endstra ontwikkelde Seaport Marina IJmuiden, raakt daarbij zwaargewond en overlijdt enige tijd later. Van Hout ligt begraven op begraafplaats Vredenhof in Amsterdam.

In maart 2006 wordt bekend dat Endstra Willem Holleeder heeft aangewezen als de opdrachtgever voor de moord op Van Hout. Holleeder zou volgens Endstra ook plannen hebben gehad zijn eigen zuster Sonja – getrouwd met Van Hout – en haar kinderen te laten ombrengen, om te voorkomen dat zij wraak zouden nemen. Om eventuele verdenking af te leiden had Holleeder tweehonderdvijftigduizend euro voor de met pracht en praal omgeven begrafenis van Van Hout betaald. Vervolgens pikt hij via zijn zuster een serie winstgevende prostitutiepanden van Van Hout in Alkmaar in.

advertentie