, ,

Mannen ruiken als vrouwen opgewonden zijn zegt onderzoek

Mannen ruiken als vrouwen opgewonden zijn zegt onderzoek

Mannen ruiken als vrouwen opgewonden zijn

Het zit allemaal in je neus. Zorg dat als je als man op zoek bent in de kroeg naar een leuke dame, dat je neus niet verstopt is. Lees meer over geuren, dames en het onderzoek wat is gepubliceerd in Archives of Sexual Behaviour.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over relaties op deze website…


Mannen ruiken als vrouwen opgewonden zijn


Als man kun je ruiken wanneer een vrouw is er zin in heeft. Dit komt door het aroma van haar zweet. Aan een groep van bijna 100 mannen is gevraagd om de diverse geuren die vrouwen voortbrengen te beoordelen.

Dit onderzoek is uitgevoerd door Arnaud Wisman, Ph.D., een psycholoog aan de Universiteit van Kent.

In twee bijna dezelfde experimenten vroegen onderzoekers eerst 17 vrouwelijke studenten om drie minuten te fietsen om te zweten. Vervolgens keken de vrouwen 20 minuten van de erotische cultfilm uit 2004 ‘9 Songs‘. Na het fietsen en het kijken van de film verzamelden de onderzoekers het zweet.

Tijdens een soortgelijk experiment werd zeven vrouwen gevraagd om, naast het kijken naar ‘9 songs’, een dansscène te bekijken van ‘Magic Mike’. In deze scene is Channing Tatum te zien als mannelijke stripper. Ook bekeken ze fragment uit ‘Fifty Shades of Gray’ en 20 seksueel expliciete foto’s.

De dames keken ook naar een documentaire over het bouwen bruggen. Verder moesten ze kijken naar een a-seksuele video van dansende mannen en vrouwen, een verhaal lezen over breien en kijk naar foto’s van tropische vogels. Ook hierna werd er weer ‘zweet’ verzameld.

Wisman testte vervolgens 91 mannen op de geuren van de vrouwen. Uit de resultaten blijkt dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot de opgewonden dames.

Arnaud Wisman: ‘Seksuele interesse kan meer inhouden dan je zou verwachten en we hopen dat de huidige bevindingen verder onderzoek aanmoedigen om de rol van seksuele reuksignalen in menselijke communicatie te onderzoeken.’


Zie hier de top 10 beste mountainbikeroutes Nederland in 2021.


Bron en meer informatie: Arnaud Wisman & Ilan Shrira: Sexual Chemosignals: Evidence That Men Process Olfactory Signals of Women’s Sexual Arousal. in: Archives of Sexual Behaviour, 5 februari 2020