10 Beste Anime Series aller tijden – Met trailers

Attack on Titan - Beste Anime Series aller tijden
Attack on Titan - Beste Anime Series aller tijden

Beste Anime Series aller tijden

Anime is de Japanse afkorting voor animēshon, leenwoord van het Engelse animation (animatie). Buiten Japan wordt dit woord gebruikt om Japanse tekenfilms en animatiefilms aan te duiden. Binnen Japan wordt het woord gebruikt om alle soorten animatiefilms en tekenfilms, zowel binnen- als buitenlandse, aan te duiden. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over films en series op deze website.


Top 10 – Attack on Titan – Beste Anime Series aller tijden


Traditioneel werden de animaties met de hand getekend, maar tegenwoordig wordt het merendeel geproduceerd via digitale animatietechnieken. Anime zien we terug in televisieseries, films, video’s, computerspellen, reclame en internetuitgaven. Het vertegenwoordigt de meeste, of zelfs alle, genres van fictie. De thema’s binnen anime zijn vaak gericht op een ouder publiek.

Hoewel de vroegst bekende Japanse animatie uit 1917 komt en vele originele Japanse tekenfilms zijn geproduceerd in de opvolgende decennia. De karakteristieke stijl waarom anime bekend is, is pas in de jaren zestig van de twintigste eeuw ontwikkeld. Een goed voorbeeld hiervan is het werk van Osamu Tezuka. Anime kwam het pas in de jaren tachtig in opkomst buiten Japan.

De opkomst van anime en manga zijn hecht aan elkaar verbonden dankzij het feit dat een populaire manga of anime vaak wordt overgezet naar het andere medium en daar tevens populair wordt.


10. Re:Zero − Starting Life in Another World


9. Death Note


8. Naruto


7. Rurouni Kenshin: Wandering Samurai


6. Ghost in the Shell


5. Steins Gate


4. Fullmetal Alchemist


Top 3 – Attack on Titan – Beste Anime Series aller tijden


3. Samurai Champloo

Na een toevallige ontmoeting redt Fuu, een tienerserveerster die in een theehuis werkt, twee meesterzwaardvechters, Mugen en Jin. Zij zijn door de Japanse politie gearresteerd nadat hun strijd onbedoeld de dood van een zoon van de plaatselijke magistraat tot gevolg had. Destijds viel de zoon Fuu lastig, die het duo redt door haar te helpen. Ze draagt ​​de twee op om haar door heel Japan te vergezellen op zoek naar de Samurai die naar zonnebloemen ruikt, en dit is waar het avontuur echt begint.


2. Darker Than Black

Het is tien jaar geleden dat er een bovennatuurlijk incident heeft plaatsgevonden in Tokio, Japan. Het gebied is veranderd door een verschijnsel dat zich Hellepoort als naam heeft gekregen. Echte sterren zijn vervangen door namaak en op hetzelfde moment verschijnen er mensen met uiteenlopende superkrachten. Geheim gehouden van het publiek hebben deze mensen, ook wel ‘contracters’, door hun emotieloze gang van leven de mogelijkheid in koelen bloede te vermoorden.


1. Attack on Titan

Attack on Titan (Shingeki no Kyojin) is een Japanse mangaserie, geschreven en geïllustreerd door Hajime Isayama. Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin de mensheid binnen gigantische muren leeft om zich te beschermen tegen grote, mens-etende en humanoïde wezens die door de mensen ook wel ‘Titans’ genoemd worden. Nadat de moeder van protagonist ‘Eren Jaeger’ voor zijn eigen ogen word opgegeten maakt Eren het zijn levensdoel om alle titans te vermoorden.

Ondanks het grote succes van de serie zijn er ook mensen met kritiek. Zo zouden de mensen in de muren en de titans die hier binnen willen dringen een metafoor zijn voor Hong Kong en het vasteland van China. De serie is dan ook in 2015 verbannen in China.

Website: www.attackontitan.fandom.com