5 redenen om te switchen naar Windows 11 professional

5 redenen om te switchen naar Windows 11 professional
5 redenen om te switchen naar Windows 11 professional

5 redenen om te switchen naar Windows 11 professional

Twijfel je nog over een overstap naar Windows 11 professional, omdat Windows 10 eigenlijk nog prima bevalt? We geven vijf goede reden om toch de switch te maken!


1.      Werken op meerdere schermen

Het was een veelgehoorde klacht in oudere versies van Windows: het programma had het zwaar als er op meerdere schermen werd gewerkt. Dat euvel is in de nieuwe versie gelukkig prima verholpen.

Heel prettig is dat het systeem onthoudt waar je vensters plaatst en wanneer je weer opnieuw een extra scherm inplugt direct die oude lay-out tevoorschijn tovert. Je hebt dus niet langer gedoe met instellingen, maar kunt direct aan de slag. Zeker in tijden waarin we veel thuis moeten werken is deze feature niet te missen!


2.      Beter overzicht

Nog zo’n fijn voordeel van Windows 11 professional: overzicht creëren wordt in deze nieuwe versie veel makkelijker. In oudere versies moest je vaak nog diep in het configuratiescherm duiken om instellingen aan te passen. In deze versie kun je op het bureaublad zelf al tal van wijzingen simpel doorvoeren.


3.      Makkelijke overstap

Ben je bang dat een overstap van een oudere versie van Windows naar dit nieuwe systeem alleen maar gedoe gaat opleveren? Daar hoef je in dit geval echt niet bang voor te zijn. Het installeren is zo gepiept en voor je het weet kun je weer aan het werk!

Werk je trouwens veel thuis? Dan is het de moeite waard om dan ook direct Office 2021 te installeren. Zo kun je thuis heel simpel bijna elk type document openen of opmaken.


4.      Langere accuduur

Op sommige laptops kun je nog een voordeel van deze upgrade bemerken. Het kost sommige systemen namelijk minder energie om deze versie van Windows te draaien, waardoor je accuduur wordt verlengd.

Dit voordeel geldt onder meer bij laptops die op een Intel Tiger Lake-processor draaien.


5.      Makkelijker online vergaderen

Ook druk met online vergaderingen? Dan is de overstap naar de nieuwste Windows-versie ook zeker de moeite waard. Teams is in deze versie namelijk nog beter geïntegreerd.

Zo kun je documenten delen vanuit de taakbalk en ook je geluid dempen/opheffen kun je daar direct. Minder gedoe, makkelijker vergaderen!