De jongste miljardairs 2020 – De top 10 van onder de dertig jaar

0
De jongste miljardairs 2020
De jongste miljardairs 2020

De jongste miljardairs 2020

Van de 2.095 miljardairs in de wereld zijn er slechts tien van 30 jaar of jonger. Samen is deze groep vroege miljardairs $ 15,9 miljard waard. Ze komen uit de Verenigde Staten, Brazilië, Duitsland, Hong Kong, Ierland en Noorwegen. Lees meer.


Lees hier ->>> meer over succes op deze website.


De jongste miljardairs 2020


1. Kylie Jenner

De jongste miljardairs 2020
De jongste miljardairs 2020

Leeftijd: 22
Netto waarde: $ 1 miljard
Bron: cosmetica

Deze beroemde dame is ’s werelds jongste miljardair. In november sloot ze een deal om een ​​belang van 51% in Kylie Cosmetics te verkopen aan schoonheidsgigant Coty Inc. voor $ 600 miljoen.


2. Alexandra Andresen

Leeftijd: 23 jaar oud
Netto waarde: $ 1,1 miljard
Bron: investeringsmaatschappij


3. Katherina Andresen

Leeftijd: 24 jaar oud
Netto waarde: $ 1,1 miljard
Bron: beleggingsonderneming

De Noorse zussen erfden elk 42% van de familiale investeringsmaatschappij, Ferd, in 2007. Hun vader, Johan, leidt nog steeds Ferd en controleert 70% van de stemrechten via een dubbele aandelenstructuur.


4. Gustav Magnar Witzoe

Leeftijd: 26
Netto waarde: $ 2,3 miljard
Bron: visteelt

Witzoe bezit bijna de helft van Salmar ASA, één van ’s werelds grootste zalmproducenten, die nog steeds wordt gerund door zijn vader. De Noorse erfgenaam heeft zich toegelegd op technologie en investeringen in onroerend goed.


5. Elisabeth Furtwaenger

Leeftijd: 28
Netto waarde: $ 1,2 miljard
Bron van rijkdom: media

Furtwaenger ontving van hun vader, Hubert Burda een belang van 37,4% in het Duitse mediabedrijf van de familie. Tot de titels van Burda Media behoren de Duitse edities van Elle en Playboy.


6. Jonathan Kwok

Leeftijd: 28
Netto waarde: $ 2 miljard
Bron van rijkdom: onroerend goed

Kwok erfde samen met zijn oudere broer Geoffrey de aandelen van hun vader, Walter Kwok, in Sun Hung Kai Properties. Dit is de grootste ontwikkelaar van Hong Kong in 2018. De aandelen van SHKP, een in Hongkong genoteerd bedrijf, zijn sinds het uitbreken van het coronavirus eerder dit jaar met bijna 18% gedaald.


7. John Collison

Leeftijd: 29 jaar oud
Netto waarde: $ 3,2 miljard
Bron: STRIPE

Stripe is het betalingsbedrijf dat is opgericht door John en zijn oudere broer Patrick. Hij heeft in september 2019 $ 250 miljoen opgehaald bij investeerders. John, geboren en getogen in de buurt van Limerick, Ierland , woont nu in San Francisco, waar het hoofdkantoor van Stripe is gevestigd.


8. Evan Spiegel

Leeftijd: 29 jaar oud
Netto waarde: $ 1,9 miljard
Bron van rijkdom: Snapchat

De medeoprichter van Snapchat is één van de jongste CEO’s van een beursgenoteerd bedrijf ter wereld. Na een herstel in 2019 is het aandeel Snapchat sinds het begin van het jaar met 50% gedaald. Spiegel, die is geboren in de Verenigde Staten, werd in 2018 een dubbel Frans-Amerikaans staatsburger.


9. Pedro de Godoby Bueno

Leeftijd: 29 jaar oud
Netto waarde: $ 1,1 miljard
Bron: laboratoriumdiensten

Pedro is nieuw in de ranglijst van miljardairs. Hij is de zoon van Edson van Godoy Bueno (overleden in 2017), de rijkste miljardair van Brazilië. Bueno is de CEO en grootaandeelhouder van het laboratoriumdienstenbedrijf Diagnósticos da América SA.


10. Lisa Draexmaier

Leeftijd: 29
Netto waarde: $ 1 miljard
Bron: auto-onderdelen

Draexlmaier en vader Fritz zijn medebestuurders van Fritz Draexlmaier Holdings GmbH. Dit is de houdstermaatschappij van de auto-onderdelenfabrikant met dezelfde naam. Lisa, nu de enige eigenaar, komt voor het eerst op de lijst van miljardairs.