Dieren met het beste gehoor – Top 10

0
Dieren met het beste gehoor - Top 10
Dieren met het beste gehoor - Top 10

Dieren met het beste gehoor

Als je het niet van je snelheid moet hebben of van je ogen, kan horen je verder helpen. Hier de tien dieren met het beste gehoor.


Hier ->>> vind je meer interessante artikelen over dieren op deze website…


Top 10 – Dieren met het beste gehoor


10. Duiven

Dieren met het beste gehoor - Duif
Duif

Duiven kunnen infrageluid horen, geluiden die veel lager zijn dan een mens kan horen. Omdat de gemiddelde duif geluiden vanaf 0,5 Hz kan horen, kunnen ze van verre stormen, aardbevingen en zelfs vulkanen horen.

Met hun uitzonderlijk gehoor en hun richtinggevoel, behoren ze tot de de beste navigatoren ter wereld.


9. Paard

Paarden
Paarden

Paarden moeten een goed gehoor hebben omdat ze in het wild veel vijanden hebben. Ze zijn een vluchtdieren en vertrouwen sterk op hun gehoor, wat veel beter is dan hun zicht. Hun frequentiebereik is 55 herz tot 33 kiloherz. Ze kunnen hun oren in de richting van het geluid bewegen.


Zie hier de top 10 grootste paardenrassen.


8. Rat

Dieren met het beste gehoor - Rat
Rat

Dit vriendelijke knaagdier heeft een beter gehoor dan de kat, wat natuurlijk goed van pas komt. Bij 200 herz tot 76 kiloherz kunnen ze zelfs een spin in de afvoerpijp horen.


7. Uil

Uil
Uil

Het frequentiebereik van een uil ligt tussen 200 herz tot 12 kiloherz. Grcombineerd met hun uitstekende gezichtsvermogen en een kop die bijna 360 graden kan draaien, wil je echt geen potentiƫle prooi zijn!


6. Hond

Hond
Hond

Het gehoor van een hond is vergelijkbaar met dat van een kat, ze horen beter op een hogere toonhoogte en kunnen zelfs onderscheid maken tussen de voetstappen van de eigenaar en vreemden. Het lijkt soms alsof honden weten dat hun baasje thuis komt voordat ze echt voor de deur staan!


Top 5 – Dieren met het beste gehoor


5. Kat

Dieren met het beste gehoor - Kat
Kat

Katten hebben een goed frequentiebereik – bij 45 herz tot 64 kiloherz. Dat is veel beter dan de onze, dus het heeft geen zin om je kat te besluipen!


4. Dolfijn

Dolfijn
Dolfijn

Net als vleermuizen gebruiken dolfijnen echolocatie, wachten tot het geluid terugkaatst, een soort zicht door geluid. Hun frequentiebereik is 75 herz tot 150 kiloherz.


Top 3 – Dieren met het beste gehoor


3. Vleermuis

Dieren met het beste gehoor - Vleermuis
Vleermuis

Vleermuizen gebruiken een biologisch sonarsysteem, echolocatie, om hun weg te vinden in het pikzwarte donker. Hun frequentieniveau is ongeveer 212 kiloherz.


2. Olifant

Olifant
Olifant

De gehoorfrequentie van een olifant ligt ergens tussen de 16 herz tot 12 kiloherz. Dit is een enorm bereik is en ze kunnen horen met een frequentie die 20 keer lager is dan wij mensen.


1. Grote wasmot

Dieren met het beste gehoor - Grote wasmot
Grote wasmot

De grote kleine wasmot heeft de horende kroon, met een gehoorfrequentie van maximaal 300 kiloherz. Hij kan 150 keer meer horen dan wij en kan zelfs 100 herz meer horen dan een vleermuis. Dr. Hannah Moir, vertelde The Daily Mail: ‘Veel soorten motten hebben ultrageluidgevoelige oren ontwikkeld vanwege de van echo-lokaliserende vleermuizen – dit systeem is een van de bekendste voorbeelden van een evolutionaire ‘wapenwedloop’ tussen roofdier en prooi.’\