, , ,

Top 10 beste Star Wars games

Knights of the Old Republic - Top 10 beste Star Wars games

Beste Star Wars games

Er zijn talloze Star Wars-games op verschillende platforms, die een breed scala aan game-ervaringen bieden. Lees meer…


Lees hier → meer over games op deze website.
Bron: www.starwars.com


Top 10 beste Star Wars games


10. Star Wars: Squadrons

Uitgebracht in: 2020

Bereid je voor op een intense ervaring en ervaar de opwinding van first-person multiplayer luchtgevechten naast je squadron. Piloten die de uitdaging aangaan, nemen plaats in de cockpits van starfighters van zowel de New Republic als de Imperial-vloot en nemen deel aan strategische 5 vs. 5 ruimtegevechten.

Personaliseer je starfighter en stem de samenstelling van je squadron af op verschillende speelstijlen om je tegenstanders te overweldigen. Als een hecht team zullen piloten triomferen en tactische doelen bereiken op zowel bekende als nooit eerder vertoonde slagvelden, waaronder de gasreus van Yavin Prime en de verwoeste maan van Galitan.

Neem de leiding over iconische starfighters zoals de X-wing en TIE Fighter. Pas uitrusting en cosmetica aan, beheers de krachten om te schakelen tussen wapens, schilden en motoren, en dompel jezelf onder in de meeslepende ervaring van de cockpit.

Bovendien hebben spelers de mogelijkheid om het volledige spel te ervaren in virtual reality op zowel PSVR als pc.


9. Star Wars: Republic Commando

Uitgebracht in: 2005

Jij bent de leider van een elite-eenheid van Republikeinse Commando’s. Jouw missie is om de vijand te infiltreren, te domineren en uiteindelijk te vernietigen. Jouw squad zal jouw orders en leiding volgen, samenwerken als een team – instinctief, intelligent, direct. Jij bent hun leider. Zij zijn jouw wapen.


Zie hier de Top 20 best verkochte bordspellen aller tijden.


8. Star Wars: Empire at War

Uitgebracht in: 2006

Beveel of corrumpeer een hele melkweg in de definitieve Star Wars strategiecollectie. Het is een tijd van galactische burgeroorlog. Zal jij de leiding van de Rebellion op je nemen, de controle over het Empire overnemen, of heersen over de Star Wars Onderwereld?


Zie hier de Top 10 beste films gebaseerd op een stripboek.


7. Lego Star Wars: The Complete Saga

Uitgebracht in: 2007

The Complete Saga is een combinatie van de twee LEGO Star Wars-games. In dit pakket vind je dus de eerste LEGO Star Wars, die draait om het Star Wars-verhaal uit de films Star Wars Episode I, II en III.

Ook bevat het pakket LEGO Star Wars II: The Original Trilogy die het verhaal volgt van Star Wars Episode IV, V en VI die aan het eind van de jaren ’70 en begin van de jaren ’80 in de bioscopen verschenen.


6. Star Wars: Dark Forces

Uitgebracht in: 1995

Achter een sluier van geheimhouding creëert het kwaadaardige rijk een doemsdagleger – een leger dat, als het klaar is, het laatste radertje zal worden in het arsenaal aan terreur en overheersing van het rijk.


5. Star Wars: The Old Republic

Uitgebracht in: 2011

The Old Republic is een free-to-play MMORPG die jou centraal stelt in je eigen verhaalgedreven saga. Speel als een Jedi, Sith, een Bounty Hunter of een van de andere iconische STAR WARS-rollen in de galaxy, hier ver, ver vandaan, meer dan drieduizend jaar vóór de klassieke films.


Zie hier de Top 10 Beste Star Wars films (5x): May the force be with you!.


4. Star Wars Jedi: Survivor

Uitgebracht in: 2023

Het verhaal van Cal Kestis gaat verder in Star Wars Jedi: Survivor , een third-person actie-avonturenspel van Respawn Entertainment, ontwikkeld in samenwerking met Lucasfilm Games.

Deze verhalende singleplayer-titel begint vijf jaar na de gebeurtenissen in Star Wars Jedi: Fallen Order en volgt Cal’s steeds wanhopiger gevecht terwijl de melkweg verder in de duisternis afdaalt.


3. Jedi Knight II: Jedi Outcast

Uitgebracht in: 2002

Rebellenhuurling Jedi Kyle Katarn moet de strijd aangaan met de macht (en gevaren) van de Force in Star Wars Jedi Outcast. Door een groot aantal complexe en rijk gedetailleerde Star Wars-omgevingen worden spelers geconfronteerd met een verscheidenheid aan krachtige vijanden en vechten ze opnieuw voor de zaak van de rebellen.

Gewapend met de kracht van de Force en een arsenaal aan wapens, waaronder het kenmerkende lichtzwaard van een Jedi Knight, hebben spelers het lot van het Star Wars-sterrenstelsel en het lot van Kyle Katarn in hun handen. Dit spel kan niet worden gespeeld op de Xbox 360.


Zie hier de Top 50 beste Star Wars-personages aller tijden.


2. Star Wars: TIE Fighter

Uitgebracht in: 1994

De TIE Fighter was het onvergetelijke symbool van de keizerlijke vloot. Deze jagers, vervoerd aan boord van Star Destroyers en gevechtsstations, waren voertuigen met één piloot, ontworpen voor snelle luchtgevechten met Rebel X-wings en andere starfighters.

De iconische TIE Fighter leidde tot andere modellen in de TIE-familie, waaronder de dolkvormige TIE Interceptor en de met explosieven beladen TIE-bommenwerper. Het angstaanjagende gebrul van de motoren van een TIE zou de harten van alle vijanden van het rijk angst aanjagen.


1. Star Wars: Knights of the Old Republic

Uitgebracht in: 2003

Het duurt vierduizend jaar voordat het Galactische Rijk en honderden Jedi Knights zijn gevallen in de strijd tegen de meedogenloze Sith. Jij bent de laatste hoop van de Jedi Order.

Kun jij de ontzagwekkende kracht van de Force onder de knie krijgen tijdens je zoektocht om de Republiek te redden?


Top 10 beste Star Wars games

  1. Squadrons (2020)
  2. Republic Commando (2005)
  3. Empire at War (2006)
  4. The Complete Saga (2007)
  5. Dark Forces (1995)
  6. The Old Republic (2011)
  7. Jedi: Survivor (2023)
  8. Jedi Outcast (2002)
  9. TIE Fighter (1994)
  10. Knights of the Old Republic (2003)