Kebap - Top 10 populairste Turkse gerechten
, , , ,

Top 10 populairste Turkse gerechten

Populairste Turkse gerechten

Elke Turk zal je vertellen, de Turkse keuken is de beste ter wereld. En ze hebben een punt, want het omvat invloeden van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en van Centraal-Azië tot Oost-Europa. Dit zijn de beste keukens ter wereld. Lees meer…


Lees hier → meer over eten drinken op deze website.


Top 10 populairste Turkse gerechten

Bron: www.chefspencil.com


10. Kahvalti (ontbijt)

Kahvalti

Het volledige Turkse ontbijt is een uitgebreid feest van gerechten. In een scala aan kleine gerechten vind je saladegroenten, olijven, kazen, pasta’s en kaymak, een dikke roommet honing.

Dan zijn er de eieren, gekookt, gebakken op zichzelf of met sucuk (een pittige gezouten runderworst). Of neem de heerlijke menemen die erg lijken op de huidige modieuze Arabische shakshuka.

En niet te vergeten het gefrituurde gedeelte met sigara boreği (sigaarvormige bladerdeegrolletjes gevuld met kaas en peterselie) of de verrukkelijke pişi, gefrituurde balletjes van brood deeg.


9. Manti

Manti

Stel je Italiaanse ravioli voor, gemaakt van deeg in plaats van pasta, een derde van de grootte en gegarneerd met tomatensaus, knoflookyoghurt en met chilipeper doordrenkte gesmolten boter.

De Manti kun je de winkel kopen, gedroogd in vacuümverpakkingen, maar het allerbeste is met de hand gemaakt en zelfgemaakt. Het deeg uitrollen, in vierkanten snijden, kleine stukjes vleesmengsel uittrekken om op elk vierkant te leggen, en dan de vierkanten vormen tot kleine, gelijkmatig gevormde pakketjes.


Zie hier de Top 10 lekkerste gerechten uit België.


8. Çiğ Köfte

Çiğ Köfte

Dit gerecht begon als een serieus vleesgerecht, maar veranderde naar vegan. Een speciaal gerecht van rauw gehakt en kruiden, het is voor speciale gelegenheden. Het gehakt wordt met de palm van de hand over bobbels op de bodem van een speciale ronde schaal gewreven en daar worden kruiden en bulgurrijst aan toegevoegd.

Als je tegenwoordig iets bestelt in een çiğ köfte- winkel of restaurant, krijg je een puur veganistische versie met bulgurrijst. Dit omdat de rauwe gehaktballen nu verboden zijn in winkels en restaurants.

Meng bulgur wordt et uien, tomaten- en rode peperpuree, tomaten en komijn om een ​​dikke pasta te maken. Vorm die tot broodje, gewikkeld in slablaadjes, gegarneerd met chilisaus en een scheutje citroen.


Zie hier de Top 10 lekkerste kaasgerechten ter wereld.


7. Dolma

Dolma

Paprika’s (biber dolması), courgettes (kabak dolması), wijnbladeren (yaprak dolması), koolbladeren (lahana dolması) of snijbietbladeren (pazı dolması) worden gevuld. De bladeren worden opgerold met een mengsel van gemalen rundvlees, kruiden en een beetje rijst, daarna gekookt in verdunde tomatenpuree.

De vegetarische vulling is een basis van gebakken uien en tomaten met rijst, kruiden, pijnboompitten en krenten. Hierdoor is het zoet en pittig en heerlijk is, vaak geserveerd met yoghurt.


Zie hier de Top 10 gerechten die je moet proberen in Spanje.


6. Karnıyarık

Karnıyarık

Zoals met zo veel van de Turkse keuken is er een vleesversie en een vegetarische versie. Karnıyarık is de vleesversie van İmam bayıldı, precies hetzelfde gekookt maar met rundergehakt of lamsvlees in de vulling. Het is een heerlijk gerecht en het lekkerst met rijst en yoghurt.


Zie hier de populairste gerechten uit Oostenrijk – De / een Top 10


5. İmam bayıldı

İmam bayıldı

Dit is een aubergineschotel. Aubergine komt veel voor in de Turkse keuken en dit is een erg populaire variant. De aubergine snij je in de lengte doormidden en je maakt sleuven in het vruchtvlees en vervolgens bak je het geheel in olijfolie.

De sleuven vul je vervolgens met een tomaten- en uiensaus met knoflook en kruiden. Hierna bak je geheel. Geserveerd met goed knapperig brood en yoghurt, is het een heerlijk pittig gerecht.


Zie hier de Top 10 lekkerste Belgische desserts.


4. Zeytinyağlılar

Zeytinyağlılar

Elk restaurant met een verscheidenheid aan gerechten heeft ook zeytinyağlılar. Dit groentegerechten gekookt in olijfolie en koud geserveerd.

De meest populaire gerechten zijn prei, pronkboon en artisjok, maar je vindt er ook aubergine, knolselderij en rode en groene paprika. Uien en wortelen bak je in olijfolie om een ​​basis te vormen waaraan je een enkele groente, geen mix van groenten, en water toegevoegt samen met een beetje rijst en citroensap.

Licht en verfrissend, ze vormen een geweldig voorgerecht. Of als een maaltijd door ze te combineren met bulgurrijst.


3. Hamsi (ansjovis)

Hamsi

Met duizenden kilometers kustlijn is de visserij in Turije een grote industrie. Maar de favoriete vis nummer één is hamsi, vers uit de Zwarte Zee. Hoewel het kan worden gebakken of gepocheerd, is het gewoon het lekkerst als het gebakken is.

Dit visje met een intense smaak wordt in zijn geheel gekookt, omhuld met een beetje bloem en in een wielvorm rond de braadpan geplaatst. Zodra de eerste kant gaar is, plaats je een bord erop, draai je de pan om en schuif je het wiel met vis er weer in om aan de andere kant te koken. Heerlijk geserveerd met een groene salade.


2. Köfte

Köfte

De Köfte is gekruid rundergehakt dat tot broodjes wordt gevormd en gebakken. Om de beleving compleet te maken, zorg dat er een pot hete rode pepersaus op tafel staat, het maakt het sappige vlees perfect scherp.


1. Kebap

Kebap

Zelfs het beroemdste Turksec gerecht is ongelooflijk divers. Wikipedia somt 37 variëteiten op, waarbij gebruik wordt gemaakt van rundvlees, lamsvlees of kip, hetzij gehakt, in blokjes of in dunne plakjes gesneden, en geserveerd met salades, sauzen en turşu. Tuse zijn ingemaakte groenten zoals paprika, kool, wortel en kleine komkommers.

De meest populaire gehaktkebabs zijn Adana kebabı, gekruid rundergehakt dat op spiesjes wordt geplet en boven een vuur wordt gekookt, en Urfa kebabı, een minder pittige versie.

Şiş, of shish, kebab is sappig, perfect vierkante stuk lamsvlees of kip gegrild aan spiesjes. De overgebleven stukjes, de çöp of het afval, van het maken van die vierkante stukjes lamsvlees worden gepureerd met knoflook en tomaat, aan spiesjes geregen en gegrild om de sappige en zo heerlijke çöp şiş kebabı te maken.


Top 10 populairste Turkse gerechten

    1. Kebap
  1. Köfte
  2. Hamsi
  3. Zeytinyağlılar
  4. İmam bayıldı
  5. Karnıyarık
  6. Kahvalti
  7. Çiğ Köfte
  8. Manti
  9. Kahvalti

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactieReactie annuleren