10 Rijkste eigenaren van Premier League elftallen

Sheikh Mansour: Rijkste eigenaren van Premier League elftallen
Sheikh Mansour: Rijkste eigenaren van Premier League elftallen

Rijkste eigenaren van Premier League elftallen

Geld, heel veel geld hebben ze. Sommigen maken er een hobby van om sportelftallen te verzamelen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over voetbal en hier ->>> de 25 best verdienende spelers in de Premier League 2021 op deze website.


Top 10 – Rijkste eigenaren van Premier League elftallen


10. Southampton – Gao Jisheng: 3,53 miljard euro

De Chinese vastgoedmagnaat Gao Jisheng kocht Southampton voor 225 miljoen euro drie jaar geleden. Sinds hij het roer overnam en zweet de club nog steeds net boven de degradatiezone. Je kunt kunt de club voor 265 miljoen euro van hem overnemen.


9. Manchester United – The Glazer familie: 4,1 miljard euro

Joel Glazer en Avram Glazer werden niet bepaald hartelijk begroet toen ze de volledige controle overnamen in 2005. De oproepen aan de Amerikanen om de club te verkopen blijven aanzwellen. Je moet dan wel 1 miljard euro neertellen.


8. Tottenham – Joe Lewis: 4,45 miljard euro

Lewis is de belangrijkste investeerder in de Tavistock Group. Hij haalde de krantenkoppen te midden van de coronavirus-pandemie, omdat hij ervoor koos om een beroep te doen op de Engelse overheid voor financiële bijstand voor het niet-spelende personeel van Spurs.


7. Leicester – Aiyawatt Srivaddhanaprabha: 5,25 miljard euro

De Thaise zakenman nam de leiding over de reiswinkelgroep King Power en Leicester. Dit nadat zijn vader, Vichai, op tragische wijze zijn leven verloor tijdens een helikoptercrash na een wedstrijd in 2018.


6. Wolverhampton Wanderers – Fosun International / Guo Guangchang: 6,15 miljard euro

Guangchang is de 50e rijkste man van China. Hij leidt de investeringsgroep Fosun die de Wolves voor 50 miljoen euro, iets minder dan drie jaar geleden.

Sindsdien hebben Wolves promotie verdiend naar de Premier League, werden ze zevende en hebben ze voor het eerst in 39 jaar deelgenomen aan de Europa cup.


Zie hier de top 10 rijkste families ter wereld 2022.


Top 5 – Rijkste eigenaren van Premier League elftallen


5. Aston Villa
Nassef Sawiris and Wes Edens – 7,5 miljard euro

Aston Villa-eigenaren Nassef Sawiris en Wes Edens kochten meerderheidsaandeel in Villa in 2018. Nassef is de 252e rijkste man ter wereld en maakt deel uit van de rijkste familie in Egypte, die naar schatting een gecombineerd vermogen van 40 miljard euro heeft.

Nassef is één van de drie broers die de leiding hebben over de Orascom-groep – een conglomeraat dat actief is in toerisme, bouw en telecommunicatie.

De Amerikaanse zakenman Edens is gespecialiseerd in hedgefondsbeheer en is niet alleen aandeelhouder van Villa, maar ook mede-eigenaar van het NBA-team, de Milwaukee Bucks.


4. Newcastle – Prins Mohammad Bin Salman: 8 miljard euro

Bin Salman maakt deel uit van de Saoedische koninklijke familie en bezit een enorm investeringsfonds. De gezamenlijke waarde van de PIF-fonds wordt geschat op maar liefst 300 miljard euro.


Top 3 – Rijkste eigenaren van Premier League elftallen


3. Arsenal – Stan Kroenke: 8,1 miljard euro

In vergelijking met zijn rivalen wordt Kroenke ervan beschuldigd terughoudend te zijn op de transfermarkt. Dit tot grote frustratie van de fans van Arsenal. Kroenke’s indrukwekkende clubportfolio bevat NFL-team LA Rams, NBA-team de Denver Nuggets en Colorado Avalanche van de NHL.


2. Chelsea – Roman Abramovich: 10,4 miljard euro

Het is al weer even geleden sinds Ken Bates de club voor £ 140 miljoen aan Abramovich verkocht. Het is 17 jaar geleden dat de Rus naar de Premier League kwam. Zijn eerste grote aankoop? Niemand minder dan rechtsback Glen Johnson van West Ham voor 7 miljoen euro.

Hij won met de Blues sindsdien drie nationale titels, vijf FA-bekers en een Champions League.


1. Manchester City – Abu Dhabi Group / Sheikh Mansour: 19,5 miljard euro

Sheikh Mansour: Rijkste eigenaren van Premier League elftallen
Sheikh Mansour: Rijkste eigenaren van Premier League elftallen

Mansour maakt deel uit van de regerende familie Abu Dhabi en is de vice-premier van de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds hij 12 jaar geleden de leiding nam, heeft zijn consortium de rest van de competitie weggeblazen en de totale uitgaven van Mansour aan spelers hebben de grens van 1 miljard euro doorbroken.