, , , ,

10 Rijkste olympiërs 2021 – Een overzicht

Caitlyn Jenner - Top 10 - Rijkste olympiërs

Rijkste olympiërs 2020: wie zijn de rijkste Olympiërs ter wereld?

Hieronder staan ​​de 20 rijkste olympiërs aller tijden. De cijfers komen van Celebrity Net Worth en Forbes. Wel zijn de Amerikaanse basketballers buiten beschouwing gelaten, anders zouden zij de eerste tien posities bezetten. Lees meer over de Olympische Spelen en rijk worden…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website…


Top 10 – Rijkste olympiërs 2021


10. Scott Hamilton – $30 miljoen
Scott Hamilton is een gepensioneerde Amerikaanse kunstschaatser en Olympisch gouden medaillewinnaar. Hamilton heeft vier Amerikaanse kampioenschappen, vier wereldkampioenschappen en een gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen van 1984.

9. Alan Pascoe – $30 miljoen
Alan Pascoe is een Britse ex-atleet die succes behaalde op hordelopen. Pascoe is zeer succesvol geweest in evenementenmarketing en consulting.

8. Shaun White – $40 miljoen
Shaun White is een Amerikaanse professionele snowboarder, muzikant en skateboarder. White is drievoudig Olympisch gouden medaillewinnaar. Hij heeft ook het record voor de meeste gouden medailles op de X-Games en de meeste Olympische gouden medailles door een snowboarder.

7. Greg LeMond – $40 miljoen
Greg LeMond is een Amerikaanse voormalig professioneel wielrenner die het wereldkampioenschap wielrennen heeft gewonnen. LeMond is één van de grootste Amerikaanse wielrenner in de geschiedenis.

6. Shane Warne – $50 miljoen
Shane Warne is een Australische ex-cricketspeler en een ODI-aanvoerder van het Australische nationale team. Hij is uitgeroepen tot één van de ‘Wisden Cricketer of the Year‘ in de Wisden Cricketers Almanack van 1994. Warne is sinds juli 2013 met pensioen in alle soorten cricket.


Top 10 – Rijkste olympiërs 2020


5. Lance Armstrong – $50 miljoen
Lance Armstrong is een Amerikaanse gepensioneerde professionele wielrenner. Armstrong kreeg erkenning op 16-jarige leeftijd toen hij begon te concurreren als triatleet en in 1989 en 1990 nationaal kampioen sprintcursussen triatlon was. Hij is één van de beste wielrenners aller tijden.

4. Michael Phelps – $55 miljoen
Michael Phelps is een Amerikaanse gepensioneerde zwemmer en de meest succesvolle en meest gedecoreerde Olympiër in de geschiedenis. Phelps heeft talloze records in zwemmen en is één van de beste zwemmers aller tijden.


Zie hier de top 50 landen met meeste medailles Olympische Winterspelen.


Top 3 – Rijkste olympiërs 2021


3. Usain Bolt – $60 miljoen

Usain Bolt is een Jamaicaanse gepensioneerde sprinter en wereldrecordhouder op de 100 meter, 200 meter en 4 x 100 meter estafette. Bolt wordt algemeen beschouwd als de beste en snelste sprinter aller tijden.


2. Ivana Trump – $60 miljoen

Ivana Trump is een Tsjechische voormalige zakenvrouw en model, die de eerste vrouw was van Donald Trump. Trump werd tijdens de Olympische Winterspelen van 1972 geselecteerd als plaatsvervanger in het Tsjechoslowaakse skiteam en is sindsdien zeer succesvol geworden.


1. Caitlyn Jenner – $100 miljoen

Caitlyn Jenner - Top 10 - Rijkste olympiërs

Top 10 – Rijkste olympiërs: Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner is een Amerikaanse televisiepersoonlijkheid en een gepensioneerde Olympische gouden medaille-winnende atleet. Jenner won het Olympische tienkampevenement van 1976 in Montreal en is één van ’s werelds beste atleten ooit.