De grootste sportevenementen ter wereld, een Top 10

De grootste sportevenementen ter wereld, een Top 10
De grootste sportevenementen ter wereld, een Top 10

De grootste sportevenementen ter wereld, een Top 10

Hoe doen wij Nederlanders het in de grootste sportevenementen ter wereld? Helemaal niet slecht, dachten wij zo. Op rugby, cricket en American football na, doen we het best wel aardig. Opmerkelijk is dat de Australiërs het ook keigoed doen in de verschillende evenementen.

Dat komt omdat zij ook al meerdere keren het WK Rugby en Cricket hebben gewonnen. Verder wat info over de evenementen en een aardig filmpje van (een) Nederlander(-s) in de finale, indien dat ooit geschiedde.


Lees hier – >>> meer aardige artikelen over sport op deze website…


(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen op bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)


De Top 10 grootste sportevenementen ter wereld

 


10. National Basketball Association

De in 1949 in de Verenigde Staten opgerichte National Basketball Association, kortweg NBA is de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld. In de NBA speelt ook één Canadees team: de Toronto Raptors.

Francisco Elson o.a. in de NBA Finale


9. ICC Cricket World Cup Trophy of Wereldkampioenschap Cricket

Het wereldkampioenschap cricket is een toernooi dat sinds 1975 wordt georganiseerd door de International Cricket Council. Het kampioenschap wordt om de vier jaar gehouden. Tot en met 2011 zijn er inmiddels tien kampioenschappen gehouden.

Australië won vier maal (1987,1999, 2003 en 2007), West-Indië (1975 en 1979) en India (1983 en 2011) twee maal. Pakistan (1992) en Sri Lanka (1996) wonnen elk één keer. Opvallend is dat Engeland, de bakermat van het cricket, de titel nog nooit heeft behaald.

India en Engeland…
https://youtu.be/zYFY2jSkb1k


8. Rugby World Cup

Het wereldkampioenschap rugby wordt voor het eerst gehouden in 1987 en sindsdien wordt het toernooi iedere vier jaar georganiseerd door de International Rugby Board (IRB).

Het sprookje van Zuid-Afrika en Mandela


7. Tour de France

De Ronde van Frankrijk, ook wel de Tour genoemd, is een meerdaagse wielerwedstrijd die voor het grootste deel door Frankrijk voert. Samen met de ronde van Italië (Giro) en de ronde Spanje (Vuelta) is het één van de drie Grote Rondes.

Lees hier ->>> meer aardige artikelen over wielrennen op deze website

Zoetemelk in 1980


6. Wimbledon

The Wimbledon Championships is het oudste tennistoernooi ter wereld en is een grandslamtoernooi. Wimbledon wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Het is tevens het grootste grastennistoernooi en is een van de weinige tennistoernooien die spelers verplichten witte kleding te dragen.


De Top 5 grootste sportevenementen ter wereld


5. Super Bowl

De Super Bowl is de American footballfinale die elk jaar in februari gespeeld wordt in de Verenigde Staten. De wedstrijd gaat tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference, de twee professionele competities die verenigd zijn onder de National Football League, die de Super Bowl organiseert.


4. Formule 1

Formule 1, officieel de FIA Formula One World Championship, is de hoogste klasse in de autosport zoals is bepaald door de Fédération Internationale de l’Automobile.

De Formule 1-auto’s bereiken, variërend per circuit, snelheden tot ruim boven de 300 km/h waarbij de turbo motor tot 15.000 toeren per minuut begrensd is.

Lees hier ->>> meer aardige artikelen over de Formule 1 op deze website

Verstappen op in de rook…


De Top 3 grootste sportevenementen ter wereld

 


3. UEFA Champions League

De UEFA Champions League is het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubs in en rond Europa en wordt georganiseerd door de Europese voetbalbond UEFA. De Champions League bestaat sinds 1992 en stond bekend als Europacup I

Ajax in de finale


2. FIFA World Cup / Wereldkampioenschappen voetbal

Het FIFA wereldkampioenschap voetbal of in het Engels FIFA World Cup, meestal wereldkampioenschap voetbal of WK voetbal genoemd, is een om de vier jaar terugkerend toernooi tussen de nationale teams die bij de FIFA aangesloten zijn. Naast het gastland plaatsen zich via de continentale voorronden uiteindelijk nog 31 landenteams voor de eindronde, of 30, als er twee gastlanden zijn.

Lees hier ->>> meer aardige artikelen over voetbal 1 op deze website

Ach ja, de teen!?


Zie hier de top 50 meest waardevolle sportteams ter wereld 2021.


1. Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn een internationale sportmanifestatie en er doen duizenden atleten aan uiteenlopende sporten mee. De twee versies, de Zomerspelen en de Winterspelen, worden elk om de vier jaar gehouden.

Inge de Bruin, 4x goed, 2x zilver en 2x brons