Beroemdste sneakers aller tijden – De top10

Air Jordan 1, Beroemdste sneakers aller tijden
Air Jordan 1

Beroemdste sneakers aller tijden

Dit zijn de beroemdste en meest iconische sneakers aller tijden. Er is een paar dat al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw meegaat. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over cultuur en hier ->>> meer over mode op deze website.


Top 10 – Beroemdste sneakers aller tijden


10. Adidas Stan Smith

Jaar: 1971

Adidas Stan Smith
Adidas Stan Smith

Het Stan Smith model heeft niet altijd Stan Smith geheten. De gelijknamige schoen werd in eerste instantie vernoemd naar de Franse tennisspeler Robert Haillet.

Haillet’s schoen luidde een nieuw tijdperk in op het gebied van tennisschoenen en werd uiteindelijk het geliefde model van spelers van over de hele wereld—inclusief aanstormend tennistalent Stan Smith.


9. Air Jordan 3

Jaar: 1988

Air Jordan 3
Air Jordan 3

Het direct herkenbare Jumpman-silhouet maakte zijn debuut met de Air Jordan 3 tijdens het NBA-seizoen 1987-88 van Michael Jordan.

De legendarische ontwerper Tinker Hatfield heeft de kenmerkende lijn van Jordan opnieuw geĂŻntroduceerd met de eerste halfhoge basketbalsneaker.

Het getrommelde leer en de print van olifantenhuid die de teen en hiel omhullen, maakten van de Jordan 3 een sneaker die zowel op als naast het hardhout met trots kon worden gedragen.


8. Puma Suede / Clyde

Jaar: 1973

Puma Suede / Clyde

De PUMA Suede is absoluut de meest bekende en populaire van alle PUMA-schoenen en verdient terecht zijn plaats in elke Hall of Fame. In culturele termen kan de Suede worden gezien als de eerste schoen van “B-Boyism”.


7. Nike Air Max 1

Jaar: 1987

Nike Air Max 1
Nike Air Max 1

De schoen is voor het eerst ontworpen door Tinker Hatfield, die in 1985 actief was op het gebied van design en ook de Nike Jordans ontwierp met vergelijkbare eigenschappen.

De inspiratie om de binnenkant van de zool zichtbaar te maken kreeg de schoenontwerper vanuit het Parijse kunstmuseum Georges Pompidou, met de talrijke ramen die de binnenkant van het gebouw zichtbaar maken.

Terwijl hij naar het gebouw keek, kwam Hatfield op het idee om de sneaker-technologie uit te breiden. Voor het eerst is de binnenkant van de zool zichtbaar.


6. Onitsuka Tiger Corsair

Jaar: 1969

Onitsuka Tiger Corsair
Onitsuka Tiger Corsair

Website: www.onitsukatiger.com


5. Adidas Superstar / Model

Jaar: 1965

Adidas Superstar

4. Nike Dunk

Jaar: 1986

 Nike Dunk
Nike Dunk

Zie hier de top 10 best verkochte sneakers 2021.


3. Converse Chuck Taylor All Star

Jaar: 1923

Converse Chuck Taylor All Star
Converse Chuck Taylor All Star

Vroeger was de All Star meer een lap stof met een bodem van leer of rubber, maar door de jaren begon de All Star meer te lijken op de schoen die vandaag de dag wordt verkocht.

Er zijn twee verschillende soorten: hoge (hi-top) en lage (lo-top). Ondertussen zijn er ook al slip-on’s (lage zonder veters maar met elastieken), de X-hi (12-gaatse ‘laarzen’, soms ook overgeplooid), de canvasreeks (nogal artistiek), de leathercollectie (in leder) en de suedereeks (in velours of fluweel).

Koopt


2. Nike Air Force 1

Jaar: 1982

Nike Air Force 1
Nike Air Force 1

De Air Force 1 werd in 1982 ontworpen door Bruce Kilgore. Het was de allereerste basketbalschoen met Nike Air technologie en ontketende een ware revolutie in de sport en de sneakercultuur. In de ruim drie decennia na de release is de Air Force 1 zijn roots altijd trouw gebleven en hij heeft inmiddels een tijdloze status.


1. Air Jordan 1

Jaar: 1985

Air Jordan 1, Beroemdste sneakers aller tijden
Air Jordan 1

Sinds hij de universiteit van North Carolina het nationale kampioenschap bezorgde, is Michael Jordan niet meer weg te denken uit het basketbal. Deze Air Jordan was een nicheproduct dat ook voor de massa is omarmd. Deze schoen is de meest winstgevende Jordan Retro tot nu toe.


Zie hier de de top 50 beste mannelijke sporters aller tijden.