De grootste kanshebbers voor de winst van de Champions League

De grootste kanshebbers voor de winst van de Champions League
De grootste kanshebbers voor de winst van de Champions League

De groepsfase van de Champions League zit erop. Er strijden nog zestien clubs mee om de felbegeerde cup met de grote oren. In februari 2021 beginnen de achtste finales van het miljardenbal en wordt het alleen nog maar spannender. Maar wie zijn nu eigenlijk de grootste kanshebbers voor de winst? We zetten ze – in willekeurige volgorde – op een rij.


Manchester City

Manchester City hoeft zeker niet te klagen over een lege portemonnee en kan dus de beste spelers met het hoogste prijskaartje vastleggen. De ploeg had eind 2019 zelfs de meeste waarde van Europa. Het team is op dit moment niet op zijn opperbest in de Engelse Premier League, maar het is voor Manchester City tot dusver wel een uitstekend Europees seizoen geweest. In de groepsfase morste de club uit Manchester slechts twee punten en kreeg het maar één goal tegen. In de achtste finales nemen zij het op tegen Borussia Mönchengladbach. Hoewel de Duitse club zich knap door de groepsfase sloeg en een van de verrassingen van dit seizoen is, zijn ze normaal gesproken geen partij voor Manchester City.


Bayern München

Bayern München mocht vorig jaar voor de zesde keer in de historie de trofee omhoog houden door Paris Saint Germain met 1-0 aan de kant te schuiven. Zoals hier wordt beschreven door Voetbal International, wonnen ze naast de Champions League ook de landstitel en de nationale beker. Ook dit jaar lijkt de club uit München goede kansen te hebben om de titel binnen te slepen. Dat Bayern München zomaar weer zou kunnen gaan winnen onderstreept ook Betway, een online platform voor sportweddenschappen. Aan de hand van de winstkansen van 3,75, kunnen we zien dat de bookmaker Bayern München de meeste kansen toedicht om dit jaar de winst van de Champions League te pakken. In de achtste finales wacht Lazio Roma, waarmee de titelhouder het volgens Sportnieuws.nl redelijk makkelijk getroffen heeft.


Liverpool

Liverpool ging er in het seizoen 2018/2019 met de winst van de Champions League vandoor en niemand zal er raar van opkijken als ze dat kunstje dit jaar herhalen. Wat mogelijk nog in de weg zou kunnen staan van de hoofdprijs, is dat de club momenteel geteisterd wordt door blessures. Onder andere Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold en Naby Keita liggen in de volle ziekenboeg. In de achtste finales wacht de taak om RB Leipzig uit te schakelen. De Duitse club doet het zeker niet onverdienstelijk, maar zou normaal gesproken het onderspit moeten delven tegen Liverpool.

Juventus

Juventus pakte ten koste van FC Barcelona de winst in groep G en heeft over het algemeen een prima ploeg. Cristiano Ronaldo, op dit moment de rijkste voetballer ter wereld, is uiteraard de meest aansprekende naam van het elftal. Ook de rest van het team heeft echter de nodige kwaliteit in huis. Om de kwartfinales te bereiken, moet Juventus eerst FC Porto kloppen. Dat kan zomaar eens een pittige tegenstander blijken te zijn, zeker als we in overweging nemen dat Juventus tot dusver nog niet heel veel indruk maakte in de Serie A. Juventus blijft desondanks onverminderd de favoriet.


Paris Saint Germain

Paris Saint Germain is de finalist van vorig jaar. Het was volgens Voetbalprimeur voor het eerst in de clubhistorie dat de Parijzenaren het tot de finale wisten te schoppen. Dit jaar wordt de club wederom tot een van de favorieten gerekend. In de achtste finales wacht een behoorlijk lastige tegenstander: FC Barcelona. Dit is de mooiste affiche van deze ronde en belooft een interessante wedstrijd te worden. Omdat FC Barcelona momenteel niet in topvorm is, is verwachting dat de Catalaanse club aan het kortste eind trekt.


De andere achtste finalisten

Het zal voor sommigen een verrassing zijn dat grootmachten Real Madrid en Barcelona in dit lijstje ontbreken. Hoewel zij dit jaar niet de beste kansen lijken te hebben, schrijven we ze ook zeker niet af. Beide clubs behoren tenslotte tot de top drie rijkste voetbalclubs van Europa en hebben goede spelers in huis. En om een maar al te bekend gezegde uit de kast te halen: de bal is rond. Alle voorspellingen ten spijt, blijft het een kwestie van afwachten.