, , , ,

Grootste donateurs Amerikaans verkiezingen en politieke doelen – De Top 10

Grootste donateurs Amerikaans verkiezingen

Grootste donateurs Amerikaans verkiezingen

Deze heren kijken niet op een paar miljoen meer over minder. Ze steunen de Republikeinen en Democraten met vele, vele miljoenen. De top 10 heeft de afgelopen 10 jaar samen 1,1 miljard dollar gegeven aan politieke campagnes. Een tweetal doet zelf op dit moment ook een gooi naar het presidentschap. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de Verenigde Staten op deze website…


Grootste donateurs Amerikaans verkiezingen

Grootste donateurs Amerikaans verkiezingen


Grootste donateurs Amerikaans verkiezingen


10. George Soros – $44.115.250,-

Soros verwierf een enorm vermogen met beursspeculaties, geld dat hij is gaan gebruiken voor het realiseren van zijn filosofische en politieke idealen. Aanvankelijk door het ondersteunen van democratische ontwikkelingen in Oost-Europa, afgelopen jaren ook door het subsidiëren van oppositie tegen oud-president Bush jr. en Trump. Soros is goed voor zo’n 24,9 miljard dollar. Op de lijst van Forbes van rijkste mensen ter wereld bezette hij daarmee in 2016 de 23e plek.


9. Paul Singer – $45,191,676,-

Paul Elliott Singer is een Amerikaanse miljardair hedgefondsbeheerder, activist, belegger en filantroop. Hij heeft een netto waarde van $ 3,5 miljard volgens Forbes. Elliott is een soort ‘aasgierkapitalist’  omdat zijn hedgefonds, Elliott Management Corporation, gespecialiseerd is in verwerving van schulden. Hij steunt de Republikeinse doelen, de Tea Party en Mitt Romney in 2012.


8. Joe & Marlene Ricketts – $46.055.000,-

John Joseph Ricketts is een Amerikaanse zakenman en filantroop. Hij is de oprichter, voormalig CEO en voormalig voorzitter van TD Ameritrade. Hij heeft een netto waarde van $ 2,7 miljard in 2019 volgens Forbes.

Ricketts heeft verschillende andere ondernemingen opgericht, waaronder DNAinfo.com, High Plains Bison, The Lodge at Jackson Fork en The American Film Company. Ricketts houdt zich ook bezig met filantropie via The Ricketts Art Foundation, Opportunity Education Foundation, The Cloisters on the Platte Foundation en The Ricketts Conservation Foundation. Hij steunde zowel Democraten als Republikeinen. In 2016 maakte hij één miljoen dollar over aan de campagne van Trump.


7. Donald Sussman – $57.315.000,-

Selwyn Donald Sussman is een Amerikaanse financier en filantroop. Hij is de oprichter en Chief Investment Officer van de Paloma Funds en de oprichter van New China Capital Management LLC. Hij gaf Hillary Clinton $21.613.800,- om Trum te verslaan.

6. James & Marylin Simons – $61.925.000,-

James Harris Simons is een Amerikaanse wiskundige, manager van een miljardair hedgefonds en filantroop. Hij richtte in 1982 Renaissance Technologies op, een privaat hedgefonds gevestigd in Setauket-Oost Setauket, New York. Simons is goed voor 22 miljard dollar en steunt de Democraten.


5. Fred Eyechaner – $63.900.000,-

Fred Eychaner is een Amerikaanse ondernemer en filantroop. Eychaner is de voorzitter van Newsweb Corporation. Hij is opgenomen in de 2014 lijst van Chicago Magazine met de 100 krachtigste Chicagoans. De Chicago Tribune schat zijn rijkdom op $ 500 miljoen. Eyechaner is Democraat.


4. Richard & Elizabeth Uihlein – $72.288.500,-

Richard Ellis Uihlein is een Amerikaanse zakenman, oprichter van Uline, conservatieve donor en erfgenaam.


3. Michael Bloomberg – $155.180.624,-

Bloomberg is een Amerikaans ondernemer en de oprichter van Bloomberg L.P. Van 2002 tot 2013 was hij de burgemeester van New York. Ook Bloomberg wil in 2020 kandidaat zijn namens de Democraten om Trump uit het Witte Huis te verdrijven.

Meer info: www.mikebloomberg.com


2. Tom Steyer – $255.067.382,-

Thomas Fahr Steyer is een Amerikaanse hedgefondsmanager, filantroop, milieuactivist, liberale activist en fondsenwerver. Hij is een kandidaat in de presidentsverkiezingen van de Democratische Partij voor 2020. Bloomberg is met een geschat vermogen van rond de 40 miljard dollar één van de rijkste personen ter wereld.


1. Sheldon & Miriam Adelson – $292.005.000,-

Adelson is de voorzitter en CEO van de Las Vegas Sands Corporation, het moederbedrijf van Venetian Macao Limited. Deze baten het luxehotel The Venetian en de expositiehal Sands Expo and Convention Center uit. Hij is tevens de eigenaar van de Israëlische krant Israel HaYom. Volgens de Forbes 400, een lijst van de 400 rijkste Amerikanen, is Adelson de op zeven na rijkste Amerikaan. Zijn persoonlijk vermogen werd in maart 2012 op 24,9 miljard dollar geschat.

Zij zijn grote donateurs voor de republikeinse partij en Trump in het bijzonder. De familie zou al zo’n 25 miljoen dollar hebben overgemaakt om Trump te verkiezen en in het Witte Huis te houden.