Populairste evenement in Nederland is de Vierdaagse Nijmegen – De Top 10 van 2018

0
Populairste evenement in Nederland is de Vierdaagse Nijmegen (2018)
Populairste evenement in Nederland is de Vierdaagse Nijmegen (2018)

Populairste evenement in Nederland is de Vierdaagse Nijmegen

Je kunt er aardig druk mee zijn, met al die evenementen in Nederland. Je hoeft je geen weekend te vervelen, want er is altijd wel wat te doen. Soms moet je wel even op en neer naar Curaçao (voor het Nort Sea Jazz festival), maar dat is dan ook weer niet echt vervelend te noemen. Hieronder meer over de 10 populairste evenementen in ons land.

Zie hier->>> meer aardige Top 10’s op deze website…


Populairste evenement in Nederland is de Vierdaagse Nijmegen (2018)
Populairste evenement in Nederland is de Vierdaagse Nijmegen (2018)


Top 10 Populairste evenement in Nederland 2018


10. TT Assen

De TT (Tourist Trophy) Assen is een jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe bij Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Vanaf 2016 wordt de TT Assen gehouden op de laatste zondag in juni, voorheen werd deze traditioneel op de laatste zaterdag van juni verreden. Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 en MotoGP. Vroeger maakten 50 cc/80 cc, 125 cc, 250 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse verreden in een apart kampioenschap, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.


9. Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs is een beurs die sinds de jaren ’70 jaarlijks gehouden wordt in januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De vakantiebeurs is zowel een vakbeurs, een beurs voor vakmensen uit de toeristen- en/of reisbranche, als een consumentenbeurs voor geïnteresseerden in vakantie en vakantiebestemmingen en mogelijkheden over de hele wereld. Ieder jaar is er een aparte dag voor vakmensen.


8. Bevrijdingsfestival

Het bevrijdingsfestival is een evenement dat jaarlijks op 5 mei (Bevrijdingsdag) gehouden wordt op diverse locaties in Nederland. De festivals worden georganiseerd om de bevrijding van Nederland in 1944-45 in de herinnering te houden. Samen vormen de festivals het grootste muziekevenement van Nederland. Meer dan 200 artiesten treden op op 40 podia en honderdduizenden bezoekers wonen de bijeenkomsten bij. De toegang tot de festivals is kosteloos. De festiviteiten worden georganiseerd en betaald door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.


7. Lowlands

A Campingflight to Lowlands Paradise (mostly just known as Lowlands), is an annual three-day music and performing arts festival, held in the Netherlands. The festival is held 68 kilometres (42 mi) east of Amsterdam in Biddinghuizen, at Spijk en Bremerberg, which is adjacent to Walibi Holland.

Although the main focus is on music – rock, pop, dance, hip hop and alternative – Lowlands also offers indoor and outdoor cinema, (street) theatre, cabaret and stand-up, ballet, literature and comic strips.


6. North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival is een jaarlijks festival dat in het tweede weekend van juli wordt georganiseerd. Tot en met 2005 vond het festival plaats in het World Forum Convention Center in Den Haag toentertijd Congresgebouw geheten; vanaf 2006 wordt het gehouden in Ahoy te Rotterdam. Vanaf 3 november 2017 draagt het festival officieel de naam NN North Sea Jazz Festival.


5. Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs is een jaarlijks evenement dat sinds 1955 ieder jaar in de RAI Amsterdam wordt gehouden. Op de consumentenbeurs, die van oudsher primair gericht is op huisvrouwen, presenteren exposanten hun producten en diensten op het gebied van mode en cosmetica, gezondheid, koken, wonen en apparatuur en vrije tijd.

Er kan gratis bij standjes eten en drinken worden geproefd. Daarnaast zijn er optredens van artiesten en worden er regelmatig live televisie- en radio-uitzendingen vanaf de beurs uitgezonden. Een vast onderdeel van de Huishoudbeurs is tegenwoordig de Negenmaandenbeurs.


4. Vierdaagsefeesten Nijmegen

Zie nummertje 1…


3. SAIL Amsterdam

Sail Amsterdam is een 5-jaarlijks, meerdaags maritiem evenement in Amsterdam. Het is opgetuigd rondom een armada van monumentale zeezeilschepen, die na een parade door het Noordzeekanaal voor enkele dagen afmeert langs de kade van het IJ en in de grote IJ-havens.


2. Pinkpop

Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf, dat sinds 1970 normaal gesproken in het weekeinde van Pinksteren plaatsvindt. Het festival duurt tegenwoordig drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 mensen. Sinds de eerste editie heeft het festival ruim anderhalf miljoen bezoekers gehad en hebben er meer dan 500 verschillende artiesten en bands opgetreden.

Pinkpop is het langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld. Het festival is in zijn geschiedenis een aantal keer van locatie gewisseld. In principe wordt het evenement in elk jaar waarin Pinksteren vroeg valt, niet met Pinksteren gehouden, maar in een ander weekend, dat in of dichter bij de maand juni ligt. De reden hiervoor is dat Pinksteren dan te ver van andere Europese festivals zou liggen en er dan niet veel bands op tournee zijn naar een ander festival in Europa, met als gevolg dat er in het Pinksterweekend te weinig bands zouden kunnen optreden. Hiermee had het evenement een slechte ervaring in 2005.


1. Vierdaagse Nijmegen

De Vierdaagse Nijmegen, officieel de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar wordt gehouden en start op de derde dinsdag van juli. Het is de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en staat inmiddels ook bekend als the Walk of the World. Elk jaar doen er deelnemers uit circa zeventig landen mee, onder wie een groot aantal militairen.

De Vierdaagse kent drie verplichte afstanden: 30, 40 en 50 kilometer. In de week dat de Vierdaagse Nijmegen wordt gehouden worden in de binnenstad van Nijmegen ook de Vierdaagsefeesten (voorheen Nijmeegse Zomerfeesten) gehouden. In de diverse doorkomstgemeenten van de Vierdaagse Nijmegen worden ook festiviteiten georganiseerd. Vele honderdduizenden supporters van de Vierdaagse zijn de hele Vierdaagseweek in de regio aanwezig.


Bron en meer informatie: Gay Pride na naamswijziging sympathieker, maar nog steeds te gewaagd, Hendrik Beerda, juli 2018


Foto: By Rob Bogaerts / Anefo [CC0], via Wikimedia Commons

Geef een reactie