Top 10 beste girlbands aller tijden met beeld

Top 10 beste girlbands aller tijden
Top 10 beste girlbands aller tijden

Beste girlbands aller tijden

De onderstaande dames hebben samen meer dan de sterrenstatus weten te bereiken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


Top 10 beste girlbands aller tijden

Bron: www.nypost.com


10. The Pussycat Dolls

Begonnen als een burleske dansgroep, zijn de Pussycat Dolls de grootste meidengroep geboren in de 21e eeuw.

Op hun best waren ze de perfecte mix van de Mary Jane Girls en de Spice Girls. Ze maakten maar twee albums voordat ze uit elkaar gingen. Dit nadat Scherzinger vertrok om een ​​solocarrière na te streven die nooit echt van de grond kwam.


Antwoord op de vraag: wat zijn de tien beste protestsongs uit de jaren zestig?


9. The Ronettes

Als één enkel nummer de Ronettes een plaats op deze lijst zou kunnen bezorgen, dan is ‘Be My Baby’, hun grootste. Sterker nog, niemand minder dan Brian Wilson heeft het de beste popplaat ooit genoemds.

Maar terwijl het door Phil Spector geproduceerde trio een vrij korte discografie had, slechts één album 1964’s ‘Presenting the Fabulous Ronettes featuring Veronica’, had Ronnie Spector een langdurige impact op iedereen, van Madonna tot Amy Winehouse.

https://youtu.be/jrVbawRPO7I


8. Labelle

Begonnen in de jaren ’60 als een meer conventionele meidengroep, eerst de Bluebelles en vervolgens Patti LaBelle en de Bluebelles, lanceerde dit trio het format in een futuristische funkiness in de jaren ’70.

Iedereen die ‘What Can I Do For You’ heeft gehoord? of ‘Isn’t It a Shame’ weet dat ze meer in hun mars hadden dan hun klassieker ‘Lady Marmalade’ uit 1974.


Zie hier de best bezochte concerten ter wereld (met prachtige videobeelden).


7. The Pointer Sisters

De Pointers was een zusteract van niveau die alles kon, van R&B en pop tot jazz en zelfs country. Ze wonnen zelfs een Best Country Vocal Performance Grammy voor ‘Fairytale’ uit 1974.

En natuurijs kennen we hen van een reeks jaren 80-hits, zoals ‘Automatic’, ‘Jump (For My Love)’ en natuurlijk ‘I’m So Excited’.


Zie hier de Top 10 artiesten met de meeste Grammy Award nominaties.


6. En Vogue

Voordat Dawn Richard En Vogue in 1997 verliet, waren deze funky diva’s niet te stoppen met hits als ‘My Lovin’ (You’re Never Gonna Get It)’, ‘Free Your Mind’ en hun debuutsingle ‘Hold On’. De laatste is a capella intro van de Motown-klassieker ‘Who’s Lovin’ You’.


Antwoord op de vraag: wat verdiende Micheal Jackson in totaal?


5. The Shirelles

Voordat al die geweldige Motown-acts in de jaren ’60 verschenen, waren de Shirelles de blauwdruk voor de meidengroep zoals we die nu kennen. Met doo-wop van de jaren ’50 naar de jaren ’60 met klassiekers als ‘Tonight’s the Night’, ‘Mama Said’ en ‘Soldier Boy’, veroverden ze de popwereld.


4. Spice Girls

Ginger Spice, Posh Spice, Baby Spice, Sporty Spice en Scary Spice waren eenn wereldwijd fenomeen. Ook introduceerden ze term ‘girlpower’.


Zie hier een top 25 van muziek die motiveert.


3. TLC

Als er een decennium was dat kon wedijveren met de jaren ’60 voor meidengroepen, dan waren het de jaren ’90. Maar niemand maar niemand zo gek, sexy en cool als TLC.

Swing van ‘Ain’t 2 Proud 2 Beg’ tot de sociaal bewuste ziel van ‘Waterfalls’ tot de busta-hatende hip-pop van ‘No Scrubs’.


2. Destiny’s Child

De erfenis van de groep is ongetwijfeld versterkt door het solo-supersterrendom van de leadzangeres Beyoncé. Met hits als ‘Bills, Bills, Bills’. ‘Survivor’ en ‘Say My Name’ behaalden ze een record van 28 Grammy’s.


Zie hier de top 10 meest funky baslijnen aller tijden.


1. The Supremes

Ondanks de waardige concurrentie van Martha & the Vandellas en de Marvelettes, won het team van Diana Ross de strijd van de meidengroepen in Motown. Ze scoorden maar liefst 12 nummer 1-hits in de VS, van ‘Where Did Our Love Go’ uit 1964 tot Ross’ afscheid ‘Someday We’ll Be Together’ uit 1969.

En net zoals Destiny’s Child met Beyoncé, gaven de Supremes de diva van alle diva’s in Miss Diana Ross.


Zie hier de top 10 beste live optredens ooit.


Top 10 beste girlbands aller tijden

  1. The Supremes
  2. Destiny’s Child
  3. TLC
  4. Spice Girls
  5. The Shirelles
  6. En Vogue
  7. The Pointer Sisters
  8. Labelle
  9. The Ronettes
  10. The Pussycat Dolls