, , , , ,

Top 10 beste steden ter wereld voor toeristen 2023

Victoria, Canada - Top 10 beste steden ter wereld voor toeristen 2023

Beste steden ter wereld voor toeristen 2023

‘Steden zijn, net als dromen, gemaakt van verlangens en angsten’, aldus sprak Italo Calvino. Lees hier meer over het meest recente jaarlijkse Reader’s Choice Awards-onderzoek van cntraveller.com.


Lees hier → meer over vakantie op deze website.


Top 10 beste steden ter wereld voor toeristen 2023


10. Oslo, Noorwegen – Score 88,67

Oslo is verrassend genoeg relatief onder de radar gebleven, vaak over het hoofd gezien door zijn andere Scandi-buren.

In 2023 is Oslo uitgeroepen tot een van de meest artistieke steden van Europa, dankzij het nieuwe National Museum of Art en het jaarlijkse Oslo Art Weekend.

Zie ook nieuwe hotels zoals The Sommerro, een glamoureuze foodie-hotspot, waar je veel vindt van het creatieve publiek van de stad.


9. Kopenhagen, Denemarken – Score 88,78

Hoewel Noma onlangs zijn sluiting heeft aangekondigd, is de culinaire scene van de stad zo sterk als altijd. Denk aan Geranium, gelegen in het National Football Stadium, en een hele reeks Michelin-waardige chef-koks, nieuwe restaurants en markten.


Zie hier: Kopenhagen is de fietsvriendelijkste stad in de wereld.


8. Sydney, Australië – Score 88,98

Sydney is nooit een plek geweest om lang stil te zitten. Kom voor de zonneschijn, verblijf voor de oceaanpools, schattige cafés, bars op het dak en cultuur.

De stad heeft onlangs het Sydney Modern Project geopend, dat een licht werpt op Aboriginal en Torres Strait Islander Art.


Zie hier: de Top 20 van de mooiste steden ter wereld 2023.


7. Kaapstad, Zuid -Afrika – Score 89,21

Op ongerepte stranden waggelen pinguïns met spectaculaire zonsondergangen en angstaanjagende haaien. Weg van de oceaan komen gasten in op wereldberoemde hotels, waar kamers eigentijdse Afrikaanse kunst en uitzicht op de stad 360 graden bevatten.

Het uitzicht op de bergen van de berg wordt genoten over het avondmaal, vooral tijdens reizen naar het landgoed van Delaire Graff.


Zie hier de Top 15 beste reisbestemmingen in Afrika 2023.


6. San Miguel de Allende, Mexico – Score 89,41

Ondanks dat het dit jaar naar de zesde plaats daalde, was de winnaar van 2022 San Miguel de Allende. UNESCO verklaarde deze stad in 2008 een werelderfgoedsite.

Het is echter niet alleen deze rijke geschiedenis die reizigers voor de stad viel. Een lage misdaadcijfer, bloeiende culturele scène en eindeloze culinaire mogelijkheden zijn allemaal bijdragende factoren, plus enkele fantastische plekken om te overnachten – waaronder Rosewood San Miguel de Allende en Hotel Mansion San Miguel door Concordia.


Zie hier de Top 10 beste steden in het Groot-Brittannië 2023.


5. Seoul, Zuid -Korea – Score 89,47

Een kolos van een stad, zowel in grootte als in het hart, de Zuid-Koreaanse hoofdstad is de plek om toe te voegen aan je 2024 reisbucketlist.

De thuisbasis van wolkenkrabbers in de schaduw van torenhoge bergen, breng dagen door in het stadscentrum en hop tussen Bibimbap-restaurants, Seoul Street Food of Koreaanse cafés-of trakteer je zelf op de culinaire geneugten van chef Kang Kang Mingoo voor Michelin-gestarreld dineren.


Zie hier de Top 200 steden met de hoogste kwaliteit van leven ter wereld 2023.


4. Tokyo, Japan – Score 89,99

Vaak gezien als de poort voor de rest van de wonderen van Japan, heeft de bruisende metropool van Tokio (bevolking 13,96 miljoen bij de laatste telling) veel te bieden als bestemming.

Dat Tokyo -hotels zijn vergezeld door Smart Chains spreekt boekdelen, waarbij nieuwkomers zoals het Bulgari Tokyo een verhoogde interesse trekken.

Japan was bijna twee jaar gesloten voor bezoekers vanwege de pandemie, maar recente cijfers tonen aan dat het land geen problemen heeft om de internationale menigten weer in te trekken.


Zie hier de Top 10 modernste steden ter wereld 2023.


3. Singapore. Score 90,46

Ga op het dak van Marina Bay Sands Hotel staan en zie de biometrische bomen die de stad verlichten. In toenemende mate gezien als één van de steden van de toekomst, een voorbeeld van greenificeren, met parken op elke hoek, milieuvriendelijke energiebronnen en een cirkelvormige economie.


2. San Sebastián, Spanje – Score 90,54

Als er één ding is dat heeft bijgedragen aan de populariteit van San Sebastián in de afgelopen jaren, is het eten.

Hoewel de schoonheid van de stad al jaren wordt erkend, verwelkomt deze favoriet in de Spaanse stadsbreuk de afgelopen jaren spannende restaurants en hotels.

Opties met Michelin-ster omvatten Akelaŕe, een driesterrenrestaurant met spectaculair uitzicht en speels op hedendaagse gerechten, terwijl Pintxos-bars zoals Ganbara en Antonio Bar must-bezoek zijn op elke vraatzuchtige groepen ontsnapping.


1. Victoria, Canada – Score 91,67

Op de eerste plaats voor 2023 staat Victoria. Hoewel het restaurant- en uitgaansleven iets is dat gevierd moet worden, met uitzicht over de Stille Oceaan langs de kustboulevards, is dit een stad die avontuur omarmt.

De hoofdstad van British Columbia trekt buitenmensen aan. Geniet van het omringende landschap per watervliegtuig, spot walvissen aan de horizon per kajak of tokkel door de boomtoppen.


Top 10 beste steden ter wereld voor toeristen 2023

  1. Victoria, Canada – Score 91,67
  2. San Sebastián, Spanje – Score 90,54
  3. Singapore – Score 90,46
  4. Tokyo, Japan – Score 89,99
  5. Seoul, Zuid-Korea – Score 89,47
  6. San Miguel de Allende, Mexico – Score 89,41
  7. Kaapstad, Zuid -Afrika – Score 89,21
  8. Sydney, Australië – Score 88,98
  9. Kopenhagen, Denemarken – Score 88,78
  10. Oslo, Noorwegen – Score 88,67

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie