, , ,

Top 10 beste universiteiten ter wereld om medicijnen te studeren 2023

Top 10 beste universiteiten ter wereld om medicijnen te studeren 2023

Beste universiteiten ter wereld om medicijnen te studeren 2023

Goeie doktoren, of kunnen we beter voorkomen dat we een dokter zien? Lees meer…


Zie hier ->>> meer over onderwijs op deze website.


Top 10 beste universiteiten ter wereld om medicijnen te studeren 2023

Bron: www.usnews.com


10. King’s College London

De medische faculteiten maken King’s de grootste instelling voor medisch onderwijs in Europa. Voor de Olympische Zomerspelen van 2012 functioneerde het Guy’s ziekenhuis als dopingtestcentrum.


Zie hier de Top 250 beste ziekenhuizen ter wereld 2022.


9. Yale University

Yale omvat een College, een Graduate School of Arts and Sciences en tien zogenaamde Professional Schools. De universiteit heeft meer dan 11.000 studenten.


Zie hier de Top 10 beste R&D-instituten ter wereld 2023.


8. UCL

UCL is opgericht in 1826. Het was de eerste universitaire instelling opgericht in Londen, de eerste universitaire instelling in het Verenigd Koninkrijk.

De universiteit is opgericht op een volledig seculiere basis, die studenten toeliet ongeacht hun godsdienst en de eerste die vrouwen op gelijke voet met mannen toeliet.


Zie hier de Top 100 beste universiteiten ter wereld 2022.


7. University of Toronto

De universiteit bestaat uit 12 colleges met elk een eigen geschiedenis en karakter. Verder telt de universiteit 16 academische faculteiten, tien leerziekenhuizen en een aantal onderzoekscentra.

De universiteit heeft twee satellietcampussen in Mississauga en Scarborough.


6. Stanford University

Stanford is in 1885 gesticht door de spoorwegmagnaat en gouverneur van Californië Leland Stanford en zijn vrouw Jane Stanford, ter nagedachtenis van hun zoon Leland Stanford, Jr, die aan vlektyfus overleed toen hij nog een tiener was.


5. Tsinghua University

De Tsinghua-universiteit is één van de beroemdste en selectiefste universiteiten in China, gelegen in het noordwesten van Peking. In de nabijheid staat de Universiteit van Peking, ook één van de beroemdste universiteiten.


Zie hier de Top 8 duurste privéscholen ter wereld 2023.


4. Imperial College London

Het Imperial College London is voornamelijk georiënteerd op wetenschap, techniek en geneeskunde, maar omvat ook een letterenfaculteit en een businessschool. Zowel binnen het Verenigd Koninkrijk als internationaal staat de universiteit goed aangeschreven.


Zie hier de beste universiteit ter wereld 2018 is Oxford – De top 1.000


3. Harvard University

De Amerikaanse presidenten John Adams, John Quincy Adams, Rutherford B. Hayes, Theodore Roosevelt, Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy, George W. Bush en Barack Obama studeerden aan Harvard. Andere politici die hier studeerden, waren John Hancock, Samuel Adams, Edward M. Kennedy, Robert F. Kennedy, Henry Kissinger, Al Gore en Álvaro Uribe.


2. Cambridge

Historisch gezien heeft Cambridge een ijzersterke academische reputatie. Volgens UCAS, het Britse systeem voor applicaties van studenten, zijn Cambridge en Oxford de twee meest selectieve universiteiten in heel Engeland.

De gehele Universiteit van Cambridge heeft 121 Nobelprijswinnaars onder haar oud-studenten, volgens de tweede meeste tellingen het hoogste aantal ter wereld.


Zie hier de Top 100 beste business scholen in Europa 2022.


1. Oxford

De toegangseisen voor een topuniversiteit als Oxford zijn erg streng; uit vele kandidaten worden slechts de besten aangenomen.

Dit weerspiegelt zich in de kwaliteit van het onderwijs en het onderzoek en in de constante rangschikking van Oxford binnen de top 5 van beste universiteiten ter wereld.

Er hebben 72 Nobelprijswinnaars, 12 winnaars (20%) van de Booker Prize, 6 winnaars van de A.M. Turing Award en 4 winnaars van de Fieldsmedaille gestudeerd of gewerkt aan de universiteit.


Top 10 beste universiteiten ter wereld om medicijnen te studeren 2023

  1. Oxford
  2. Cambridge
  3. Harvard University
  4. Imperial College London
  5. Tsinghua University
  6. Stanford University
  7. University of Toronto
  8. UCL
  9. Yale University
  10. King’s College London

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie