Top 10 beste verdedigers in de wereld 2023

0
Rúben DIas - Top 10 beste verdedigers in de wereld 2023
Rúben DIas - Top 10 beste verdedigers in de wereld 2023

Beste verdedigers in de wereld 2023

De voetbalwereld heeft veel geweldige verdedigers gezien, die hebben gespeeld en nog steeds spelen.

Maar de sport heeft nu nieuwe sterren in de positie, die schitteren met hun verdedigende vaardigheden en hun teams helpen om overwinningen veilig te stellen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website.


Top 10 beste verdedigers in de wereld 2023

Bron: www.vbetnews.com


10. Vergil van Dijk

Van Dijk behoort al lang tot de besten. De verdediger staat bekend om zijn verdedigende en scorende vaardigheden.

De 31-jarige speelt voor Liverpool op clubniveau en vertegenwoordigt Nederland op internationaal niveau. Van Dijk werd genoemd in FIFA FIFPRO Men’s World 11 tijdens de Best FIFA Awards 2022.


9. Antonio Rüdiger

Antonio Rüdiger kwam tijdens de zomerse transferperiode van Chelsea naar Real Madrid. Rüdiger vertegenwoordigt Duitsland op internationaal niveau.

De 29-jarige is een veelzijdige verdediger die comfortabel is met de bal aan zijn voeten en niet alleen in staat is om zijn doel te verdedigen, maar ook assisteert en doelpunten maakt.


Zie hier de Top 10 duurste Franse spelers in de geschiedenis.


8. Theo Hernández

De 25-jarige verdediger speelt momenteel voor AC Milan. Hij is sinds 2019 bij de club. De linksback trok de aandacht van Didier Deschamps en Hernandez kreeg zijn eerste oproep in augustus 2021.

Hij vertegenwoordigde Frankrijk op het WK 2022 en bereikte de finale waar ze verloren van Argentinië.


7. Alphonso Davis

De jonge verdediger blijkt op 22-jarige leeftijd één van de besten te zijn. Davis speelt voor Bayern München op clubniveau en vertegenwoordigt Canada op internationaal niveau. De 22-jarige is een veelzijdige verdediger staat ook bekend om zijn dribbelvaardigheden.


Zie hier: wat verdienen de spelers van Bayern München?


6. David Alaba

De 30-jarige een veelzijdige verdediger die momenteel voor Real Madrid speelt. Alaba is voornamelijk centrale verdediger, maar hij kan zowel als linksback als centrale middenvelder spelen.


5. Achraf Hakimi

Hakimi speelt voor PSG en vertegenwoordigt Marokko op het WK 2022. De 24-jarige is ook genoemd in FIFA FIFPRO Men’s World 11 tijdens de Best FIFA Awards 2022.


3. Marquinhos

Hij is veelzijdig en staat bekend om zijn vermogen om assists te geven en doelpunten te maken. Hij speelt voor PSG en vertegenwoordigde Brazilië in Qatar 2022. De verdediger tekende onlangs een nieuw contract bij PSG dat hem tot 2028 bij de club houdt.


Zie hier de Top 10 rijkste voetbalclubs in Europa naar omzet 2023.


3. João Cancelo

Cancelo is een andere veelbelovende verdediger die bekend staat om zijn dribbelvaardigheden en voorzetvermogen, evenals voor het geven van assists en het scoren van doelpunten. Hij vertegenwoordigde Portugal op het WK 2022.


2. Lisandro Martínez

Martinez tekende tijdens de zomerse transferperiode voor Manchester United van Ajax. De 24-jarige is een belangrijke speler geweest voor zowel club als land.

Hij vertegenwoordigde Argentinië op het WK 2022 en werd kampioen. Martinez is een veelzijdige verdediger en wordt vanwege zijn agressieve speelstijl “the Butcher” genoemd.


1. Rúben DIas

Rúben DIas
Rúben DIas

De 25-jarige Rúben DIas is momenteel gewaardeerd op € 75 miljoen via Transfermarkt. Dias speelt voor Manchester City en Portugal.

Hij wordt voor het derde jaar op rij kampioen van de Premier League 2022/23. Dias sloot het seizoen 2022/23 af met een treble, want Man City won ook de FA Cup en de Champions League.


Top 10 beste verdedigers in de wereld 2023

  1. Ruben Dias
  2. Lisandro Martínez
  3. João Cancelo
  4. Marquinhos
  5. Achraf Hakimi
  6. David Alaba
  7. Alphonso Davis
  8. Theo Hernández
  9. Antonio Rüdiger
  10. Vergil van Dijk

Geef een reactie