, , ,

Top 10 heetste plaatsen op aarde (en dat is niet overdreven)

Furnace Creek oase en de Panamint Range in Death Valley

Top 10 heetste plaatsen op aarde

Het kan ook in Nederland best wel warm worden, maar dat is niets vergeleken bij deze tien plaatsen. Lees meer over de heetste plaatsen op aarde…


Lees hier ->>> meer over het klimaat op deze website…


Top 10 heetste plaatsen op aarde


10. Mexicali in Mexico: 52°C

Mexicali is de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Baja California en de hoofdplaats van de gemeente Mexicali. De stad heeft ruim 650.000 inwoners en de naam van de stad is afkomstig van Mexico en Californië.

De naam van de stad Calexico, vlak over de grens met de Verenigde Staten is op een gelijkaardige manier samengesteld. Mexicali ligt in de hete Sonorawoestijn.


9. Djedda in Saoedi-Arabië: 52°C

Djedda is de tweede stad in grootte van Saoedi-Arabië, de grootste stad van de provincie Mekka en de grootste havenstad aan de Rode Zee. De bevolking bedraagt 3,4 miljoen personen.

Het is één van de belangrijkste steden voor de Saoedische economie en thuishaven voor veel grote bedrijven. Djedda is de voornaamste toegangspoort tot Mekka en Medina, de heiligste steden in de islam.


8. Jazeera in Verenigde Arabische Emiraten: 52,1°C

Jazeera ligt in Sharjah en dit is een van de zeven emiraten waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaat. Het emiraat heeft een oppervlakte van 2.600 km² en telt bijna 800.000 inwoners.


7. Mohenjodaro & Turbat in Pakistan: 53,5°C

Mohenjodaro is een stad uit de Indusbeschaving, gelegen op zo’n 28 km van het huidige Larkano in de provincie Sindh van Pakistan, en door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.


6. Ahvaz in Iran: 53,7°C

Ahvaz is een stad in de provincie Khoezistan in Iran. De stad ligt aan de oevers van de rivier Karoen. Het is een belangrijk centrum in het laagland in het zuidwesten van het land en ligt niet ver van Irak. De stad heeft 1,1 miljoen inwoners.


Zie hier de 10 kostbaarste klimaatrampen 2022.


5. Basra in Irak: 53,9°C

Basra is de op één na grootste stad van Irak. De stad ligt op ruim 100 km van de Perzische Golf aan de Sjatt al-Arab (het verlengde van de Tigris en de Eufraat) in het uiterste zuidoosten van het land. Ze telt vermoedelijk 3,8 miljoen inwoners.


4. Mitribah in Koeweit: 54°C

Mitribah is een weerstation in het noordwesten van Koeweit.


3. Tirat Zvi in Israël: 54°C

Tirat Zvi is een religieuze kibboets in de Beit She’an Valley, tien kilometer ten zuiden van de stad Beit She’an, Israël, net ten westen van de rivier de Jordaan en de Jordaanse grens. In 2017 had het plaatsje een 801 inwoners.


2. Kebili in Tunesië: 55°C

Kébili is de hoofdplaats van het gelijknamige gouvernement Kébili. Er wonen iets meer dan 60.000 mensen


1. Furnace Creek, Death Valley in de Verenigde Staten: 56,7°C

Furnace Creek is een plaats in de Amerikaanse staat Californië. In Furnace Creek is het hoofdkwartier van het Death Valley National Park, alsook twee van zijn grootste toeristische faciliteiten, de Furnace Creek Inn en het Ranch Resort. Het golfterrein gelegen in de Ranch is het laagste ter wereld: het ligt 214 voet (65 meter) onder de zeespiegel.

Het merendeel van de slaapaccommodaties is gesloten tijdens de zomer, doordat de temperatuur er de 52 °C kan overschrijden. Er is ook een bezoekerscentrum en tankstation in Furnace Creek. Het dorp wordt omgeven door een aantal kampplaatsen.


Zie hier de top 10 Europese steden met het meeste sneeuw 2021.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie