, , ,

Duurste villa ter wereld bij Parijs gekocht door Saudische kroonprins Bin Salman

Duurste villa ter wereld bij Parijs gekocht door Saudische kroonprins Bin Salman

Duurste villa ter wereld bij Parijs gekocht door Saudische kroonprins Bin Salman

Ongeveer twee jaar geleden is deze villa annex kasteel nog voor zo’n schamele 300 miljoen dollar verkocht. Zo schijnt het ook de duurste villa die ooit geweest te zijn die is geveild. Dit Château Louis XIV ligt niet zo ver van Parijs.

The New York Times wist te achterhalen dat Saudische kroonprins Mohammed bin Salman het landgoed van 23 hectare in 2015 heeft aangeschaft. Overigens kocht hij laatst ook dat schilderij van Leonardo da Vinci en schafte zich een ‘bootje’ aan.

Waar al die olie wel niet goed voor is? Lees meer over ‘verlichte’ Mohammed bin Salman en zie op beeld deze prachtige villa.


Lees hier->>> meer over architectuur op deze website…


Duurste villa ter wereld bij Parijs gekocht door Saudische kroonprins Bin Salman

Deze villa nabij Parijs is geheel nieuw neergezet in 2009. Natuurlijk compleet met een oprijlaan, een aantal tuinen tuinen, een fontein versierd met bladgoud en een heggendoolhof. Om dit kasteeltje mogelijk te maken liet de projectontwikkelaar het vorige kasteel uit de negentiende eeuw slopen.

Dit pand is van diverse gemakken voorzien zoals een filmzaal en een wijnkelder. Met een App kunnen alle verlichting, verwarming, muziekinstallaties, gordijnen, koelkasten en wat dies meer zij worden bediend.

Over de Saudische kroonprins Bin Salman

Mohammad bin Salman (Jeddah, 31 augustus 1985) heeft rechten gestudeerd aan de King Saud University. In april 2015 is hij door de koning, zijn vader Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed, benoemd tot plaatsvervangend kroonprins. In juni 2017 werd hij kroonprins.

Kroonprins Bin Salman druk snel zijn stempel op het openbaar leven. Hij kondigde aan dat hij het koninkrijk op het spoor van de tolerante en gematigde islam wil zetten. Zo mogen vrouwen voortaan auto rijden, wat in Saoedi-Arabië tot dan streng was verboden.

Ook liet hij de bioscopen heropenen. Onder zijn leiding is een nieuw anticorruptieorgaan opgericht, met de bevoegdheid om arrestatiebevelen uit te vaardigen, reisbeperkingen op te leggen en bankrekeningen te bevriezen.

Daarvoor zijn in 2017 elf prinsen, vier ministers en tientallen ex-ministers gearresteerd. In totaal ging het om een tweehonderdtal personen, zonder dat er een exacte reden werd gemeld, maar waarschijnlijk op verdenking van corruptie. In een interview met de New York Times bevestigde de kroonprins dat arrestaties noodzakelijk waren om corruptie te bestrijden.


Bin Salman: the big spender

Bin Salman kocht in november 2017 ook het duurste schilderij ooit. Dit werkje, Salvator Mundi, wat wordt toegeschreven aan Leonardo da Vinci kostte hem ook zo’n 450 miljoen dollar. Daar bleef het natuurlijk niet bij. Zo zou hij enige tijd geleden een jacht hebben aangeschaft van 500 miljoen dollar


Zie hier de top 10 duurste privé vliegtuigen 2021. En Usmanov staat natuurlijk ook in deze lijst…


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie