Vroeg met pensioen gaan wordt je dood zegt onderzoek

0
Vroeg met pensioen gaan wordt je dood zegt onderzoek

Vroeg met pensioen gaan wordt je dood zegt onderzoek

Ga je eerder met pensioen, dan kan dat wel eens betekenen dat je eerder zal gaan hemelen. Vooral mannen blijken hier last van te hebben. Er is namelijk een opvallende relatie tussen ‘vroeg met pensioen’ en een ‘vroegtijdige dood’. Lekker blijven werken dan maar? Lees meer over het hoe en waarom over pensionering en het loodje leggen…

Lees hier meer over werk->>> op deze website…

Vroeg met pensioen gaan wordt je dood zegt onderzoek

Zie hier ->>> de beste landen om door te brengen als je met pensioen gaat.


  • De cijfers van de US Census (het Centraal Bureau Statistiek van de Verenigde Staten) laat een duidelijke correlatie zien tussen voortijdige sterfte en vroegtijdige pensionering, volgens een analyse van de Cornell University.
  • Dit verband is het sterkst bij mannen, die een 20 procent hoger sterfterisico hebben.

Dit onderzoek, uitgevoerd door economen Maria Fitzpatrick en Timothy Moore, omvatte een uitgebreide analyse van geboorte- en sterftecijfers van de gehele Amerikaanse bevolking. Ze ontdekten dat een derde van de Amerikanen op 62-jarige leeftijd een soort sociale uitkering kregen. Dit wordt door hen dan ook gezien als vroegtijdige pensionering. Fitzpatrick en Moore concludeerden dat vervroegt met pensioen gaan: ‘may have an immediate, negative impact’.

Een verklaring volgens de onderzoekers zou kunnen zijn dat werknemers met gezondheidsproblemen min of meer gedwongen worden om met vervroegd pensioen te gaan. Dit is overigens slechts een mogelijke verklaring, de echte reden(-en) hebben zij nog niet weten te achterhalen.

Vorig jaar, in 2016, ontdekten onderzoekers van de Oregon State University dat degenen vrolijk door blijven werken na hun 65ste jaar zijn, meer jaren aan hun leven kunnen toevoegen.┬áDat blijven werken zou je gemiddeld zo’n 11% ouder kunnen maken dan degene die na die leeftijd achter de geraniums gaan zitten. Het effect bleek ook bij mensen die als ‘ongezond’ gebrandmerkt kunnen worden. Blijven werken na 65 heeft voor de ziekelijke mens nog steeds een positief effect van negen procent.


Zie hier de top 10 gevaarlijke beroepen in Nederland 2021.


Bron en meer informatie: Maria D. Fitzpatrick en Timothy J. Moore: The Mortality Effects of Retirement: Evidence from Social Security Eligibility at Age 62, NBER Working Paper No. 24127, december 2017


Geef een reactie