, , , ,

Top 10 meest populaire sporten in China 2023

Badminton - Top 10 meest populaire sporten in China 2023

Meest populaire sporten in China 2023

De Chinese sportindustrie is de afgelopen jaren tot bloei gekomen. Fitness, hardlopen, tafeltennis en basketbal, evenals wintersporten en voetbal, zijn allemaal veelvoorkomende vormen van amusement onder de Chinese middenklasse. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over China op deze website.


Top 10 meest populaire sporten in China 2023

Bron: www.sportsunfold.com


10. Volleybal

Volleybal is een van de sporten die Chinesn het leukst vinden. Het Chinese nationale volleybalteam voor dames is een van de meest succesvolle in de wereld van het damesvolleybal, met tweemaal de Olympische titel, in 1984 en 2004.

In de jaren tachtig veroverde China vijf wereldkampioenschappen op rij.


Zie hier de 50 Grootste steden in China.


9. Voetbal

De Chinese regering heeft een optimistisch doel gesteld om het WK voetbal in 2050 binnen te halen. Voetbal is de populairste sport ter wereld met meer dan 4 miljard fans over de hele wereld.


8. Basketbal

In het huidige China is basketbal één van de populairste sporten. Vorig jaar trok de Chinese National Basketball Association 800 miljoen kijkers.

Yao Ming, een Chinese basketballegende, heeft ook bijgedragen aan zijn bekendheid bij Chinese burgers. Hij was de eerste Chinese professional die een grote invloed heeft in de NBA, evenals ’s werelds eerste Chinese atleet-superster.


Zie hier de 10 Belangrijkste exportproducten van China 2020.


7. Fietsen

Fietsen zijn een veelgebruikt vervoermiddel over de hele wereld. Steeds meer burgers maken gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. In China hebben mensen van fietsen een van hun meest geliefde sporten gemaakt.


6. Yoga

Yoga kan worden gecategoriseerd als één van de meest populaire sporten in China. De yoga-industrie ontwikkelt zich steeds meer en wordt steeds lucratiever.

Aan de andere kant zijn yogadeelnemers eerder vrouwen dan mannen. China is dagelijks getuige van een enorme toename van het aantal yogacentra. Het kan zo goedkoop of zo exclusief zijn als u zelf wilt.


Zie hier alle winnaars Grand Prix Formule 1 van China sinds 2004.


5. (Hard-)Lopen

Een van de belangrijkste sporttrends in China is een toenemende belangstelling voor hardlopen.

In China is het aantal hardloopevenementen de afgelopen zeven jaar gegroeid. Het aantal activiteiten zal naar verwachting in 2020 800 bedragen, terwijl het aantal hardlopers naar verwachting 10 miljoen zal bereiken.

Bovendien wordt hardlopen steeds meer een manier van leven voor de middenklasse en ouderen. Elke avond zie je mensen joggen of wandelen in de straten of parken.


4. Snookeren

In China is snooker ‘w’wn van de meest geliefde en populaire spellen, met zijn internationale profcompetitie en wereldkampioenschappen. Het is een veel voorkomende sociale activiteit in China, vooral onder volwassen mannen.


Zie hier de 10 kostbaarste klimaatrampen 2022.


3. Vechtsporten

Vechtsport is een van de meest populaire sporten in China. Voor degenen die niet bekend zijn, zijn vechtsporten (met name judo, karate en taekwondo) ook aanwezig op de Olympische spelen.

In Azië hebben vechtsporten een rijke geschiedenis en de meeste westerlingen stellen de term “Kung Fu” gelijk aan China.

Dit klopt en karate (een Japanse krijgskunst) is gebaseerd op Kung Fu. In het Westen wordt het woord “Kung Fu” vaak aangezien als een algemene term voor alle vechtsporten.


Zie hier de Top 10 meest geëxporteerde auto’s China 2022.


2. Tafeltennis (Pingpong)

Pingpong is een Chinees nationaal evenement. Sinds 1959 hebben Chinese pingpongspelers 60% van de wereldkampioenschappen heren en bijna alle wereldkampioenschappen dames gewonnen.

Pingpong is een veel voorkomende sport in China en heeft een lange geschiedenis.


1. Badminton

Badminton is één van de bekendste sporten van China. Men ziet mensen badminton beoefenen langs de kant van de weg of in parken.

Badminton stelt Chinese burgers in staat om vrijwel overal en altijd aan sport deel te nemen vanwege het gemak. Het is ook een prominente nationale sport in China.

Lin Dan, tweevoudig Olympisch kampioen en vijfvoudig wereldkampioen, is een van China’s beroemdste atleten en is bekend in Azië. Badminton is de populairste sport in China, zoals eerder gemeld.


Top 10 meest populaire sporten in China 2023

  1. Badminton
  2. Tafeltennis
  3. Vechtsporten
  4. Snookeren
  5. (Hard-)Lopen
  6. Yoga
  7. Fietsen
  8. Basketbal
  9. Voetbal
  10. Volleybal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie