Top 10 Slechtste steden om in te leven 2021

0
Damascus: de slechtste steden om in te leven 2021
Damascus: de slechtste steden om in te leven 2021

Slechtste steden om in te leven 2021

Deze ranglijst is opgesteld met de Global Liveability Ranking van The Economist. Lees meer over de mindere steden op onze wereld om te leven.


Lees hier ->>> meer over steden op deze website.


Top 10 Slechtste steden om in te leven 2021

‘De impact van een wereldwijde pandemie op de wereld is nog steeds voelbaar. Maar welke steden gingen er het beste mee om en waar staat die van jou? De Liveability Index onderzoekt 140 steden over de hele wereld om de uitdagingen te kwantificeren die het afgelopen jaar voor de levensstijl van een individu werden gesteld, voor het eerst rekening houdend met deze verstorende wereldwijde gebeurtenis. Elke stad krijgt een leefbaarheidsscore toegekend voor meer dan 30 kwalitatieve en kwantitatieve factoren in vijf categorieën: stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur en milieu, onderwijs en infrastructuur.’

Bron: The Economist


10. Caracas, Venezuela

Caracas is gelegen in het noorden van het land, dicht bij de Caraïbische Zee. Er is een grote mengeling van bevolkingsgroepen en nationaliteiten. Zestig procent van de bevolking leeft in sloppenwijken (barrios). Deze wijken zijn vooral aan de rand, op de hogere delen gebouwd.


9. Douala, Kameroen

Douala is de grootste stad van Kameroen en is in economisch opzicht ook belangrijker dan de hoofdstad Yaoundé. De stad ligt in het westen van het land aan de Golf van Guinee in de provincie Littoral. Douala is een havenstad en verwerkt goederen die bestemd zijn voor Kameroen en voor de buurlanden Tsjaad en de Centraal-Afrikaanse Republiek, die zelf geen kustlijn hebben.


8. Harare, Zimbabwe

Harare is de grootste stad van het land en ook het politiek en economisch centrum. De stad is een handelscentrum voor tabak, maïs, katoen en citrusvruchten. Verder worden er textiel, staal en chemicaliën gefabriceerd en is er een goudmijn in de buurt. Harare ligt op een hoogte van 1.483 meter en heeft een gematigd klimaat.


7. Karachi, Pakistan

Karachi, de grootste stad van Pakistan en de hoofdstad, heeft te maken met een zeer snelle bevolkingstoename. In 1998 had de stad 9.339.023 inwoners. Nu heeft de stad ruim 15 miljoen inwoners. Heden ten dage is Karachi de economische motor van Pakistan en is het het financiële en industriële centrum van het land.


Zie hier de top 10 rijkste steden ter wereld 2021 (BNP).


6. Tripoli, Libië

De naam Tripoli betekent in het Grieks letterlijk drie steden, wat verwijst naar de drie steden die de Feniciërs hier in de 7e eeuw v.Chr. stichtten. Ze ligt in het noordwesten van het land, bij een oase aan de Middellandse Zee. Er heerst dan ook een mediterraan klimaat. In de gehele agglomeratie wonen ongeveer 2,2 miljoen mensen, wat ongeveer 30% van de bevolking van het land is.

Tijdens de opstand in Libië in 2011 was Tripoli lange tijd het belangrijkste bolwerk van het Qadhafi-regime. De stad werd veelvuldig aangevallen door NAVO-vliegtuigen. In augustus wisten de opstandelingen Tripoli te veroveren, waarna er echter nog enkele dagen werd gevochten in de stad.


Zie hier de top 10 lelijkste steden ter wereld.


5. Algiers, Algerije

Algiers is de hoofdstad en de grootste stad van het Noord-Afrikaanse land Algerije. De stad bestaat uit twee delen: een modern deel, op een vlak gebied aan de zeekust gebouwd en de oude stad die tegen de steile heuvels is gelegen en onder andere uit de kasba of citadel bestaat. Deze kasba staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.


4. Dhaka, Bangladesh

Dhaka is de hoofdstad van Bangladesh. De stad telt circa 14,5 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land, voor Chittagong en Khulna. In de agglomeratie wonen bijna 19 miljoen mensen.

Dhaka ligt aan een zijtak van de rivier Dhaleswari, in het hart van het grootste jutegebied ter wereld. Het omringende gebied is zeer dichtbevolkt en wordt dikwijls getroffen door hevige overstromingen als gevolg van moessons. De gemiddelde temperatuur is 25 °C.


Zie hier de Top 500 duurste steden ter wereld 2022 en de goedkoopste om in te leven.


Top 3 Slechtste steden om in te leven 2021


3. Port Moresby, Papoea-Nieuw-Guinea

Port Moresby (Tok Pisin: Pot Mosbi) is de hoofdstad en grootste stad van Papoea-Nieuw-Guinea. De stad ontstond in de tweede helft van de 19e eeuw als handelscentrum.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een hoofddoel voor verovering door de keizerlijke Japanse strijdkrachten in 1942-43 als een halteplaats en luchtbasis om Australië af te sluiten van Zuidoost-Azië en Amerika.


Zie hier de Top 30 Global Cities Report 2022.


2. Lagos, Nigeria

Met een officieel bevolkingsaantal van 14,86 miljoen is Lagos de grootste stad van Afrika, voorsteden niet meegerekend. Het gemotoriseerde verkeer gaat door de drukte voortdurend langzaam, waardoor bijvoorbeeld een reis vanaf het Lagos Murtala Muhammed International Airport uren kan duren. Ook is het vrij onveilig.


1. Damascus, Syrië

Damascus is één van de oudste steden ter wereld, mogelijk dé oudste nog bestaande stad ter wereld. Er wonen 1,8 miljoen mensen in de stad, daarmee is het de op een na grootste stad van Syrië na Aleppo.

In juni 2012 vielen kogels en granaatscherven ’s nachts huizen in Damascus binnen toen troepen op straat vochten tegen het Vrije Syrische Leger. De buitenwijk Ghouta in Damascus werd in december 2017 zwaar gebombardeerd en in februari 2018 begon een nieuwe golf van bombardementen, ook wel bekend als het Rif Dimashq-offensief.


Geef een reactie