Voordelen van rhodiola: goed voor lichaam en geest

0
Voordelen van rhodiola: goed voor lichaam en geest
Voordelen van rhodiola: goed voor lichaam en geest

Stress is menig Nederlander niet onbekend. Er zijn talloze redenen aan te wijzen waarom een mens stress ervaart. De afgelopen maanden is corona bijvoorbeeld aan te wijzen waardoor men met chronische stress te maken heeft. Feit is dat stress gevaarlijk kan zijn voor lichaam en geest. 

Kortom: tijd om stress te reduceren wanneer je ermee te maken hebt en het te voorkomen wanneer dat nog niet het geval is. Dit kan op diverse manieren, waaronder door het innemen van supplementen en vitaminen. Rhodiola is een van de supplementen die helpt tegen stress. Wat is rhodiola precies en wat zijn de voordelen ervan? Je leest het hier.

Wat is rhodiola precies?

Voordat je meer leest over de voordelen van rhodiola is het goed om meer te weten over het supplement zelf. Rhodiola is een kruid dat adaptogeen is – dat betekent dat het kan zorgen voor meer balans in het lichaam. Het kruid wordt daarom vaak ingezet in het geval van stress, angst, vermoeidheid en depressie. Rhodiola is de wortel van een vetplant en wordt tegenwoordig ook wel gezien als de ginseng van de 21e eeuw. Je kunt rhodiola ook herkennen onder andere namen, zoals de gouden wortel of de arctische wortel.

Rhodiola groeit in het wild en is voornamelijk te vinden in Groenland, IJsland, Siberië en in het noorden van Amerika en China. De plant groeit daar in bergachtige gebieden. Ook wordt het vandaag de dag in andere gebieden geteeld om de voordelige medicinale werking ervan. De wortels worden namelijk gebruikt voor supplementen in de vorm van poeder of capsules die mensen kunnen innemen. Rhodiola kent namelijk ontzettend veel voordelen en is een graag geziene gast in een healthy lifestyle. Het zorgt er onder andere voor dat je body en mind meer in evenwicht zijn.

Minder stress door rhodiola

Een van de grootste redenen om rhodiola te nemen, is omdat je minder stress wilt ervaren. Wist je dat stress zoals overspannenheid en een burn-out in de top 75 meest voorkomende gezondheidsklachten in Nederland staat? Veel mensen in ons land ervaren dagelijks stress. Omdat rhodiola een adaptogeen kruid is, kan het ervoor zorgen dat je lichaam wordt aangepast om weer gezond te zijn. Dat betekent dat het van invloed kan zijn op het cortisolniveau van je lichaam. Uit verschillende onderzoeken in het verleden blijkt dat mensen minder stress ervoeren na inname van rhodiola voor een gedurende periode en dat de kans op een burn-out minder groot was.

Rhodiola zorgt voor beter immuunsysteem

Rhodiola heeft dus een grote positieve invloed op het verlagen van het stressniveau in je lichaam. Dat zorgt er automatisch voor dat je immuunsysteem een boost krijgt, want minder stress zorgt er weer voor dat je lichaam minder vatbaar is voor invloeden van buitenaf. We mogen dus gerust zeggen dat rhodiola een positieve invloed heeft op je weerstand. Wat hierbij extra mooi meegenomen is, is het feit dat deze natuurlijke adaptogene plant geen significante bijwerkingen heeft. Dat betekent dat de bijwerkingen van rhodiola veel info over supplementen geven, omdat die er vrijwel niet zijn. Je kunt een aangeraden hoeveelheid rhodiola dus volledig veilig innemen.

Overige voordelen van rhodiola

Naast het feit dat rhodiola dus positief is voor je stressniveau én je immuunsysteem zijn er nog enkele andere voordelen te vinden van dit kruid:

  • Rhodiola is een goed supplement om te gebruiken ter versterking van je hersenen. Onthoud hierbij dat een gebalanceerd leven met een goede nachtrust en voldoende beweging altijd de goede basis is.
  • Rhodiola zorgt voor meer balans in de hormoonhuishouding omdat het het serotoninegehalte in het lichaam kan verhogen.
  • Sport je veel? In dat geval kun je rhodiola gebruiken ter ondersteuning van het verbeteren van je uithoudingsvermogen.

Lees hier ->>> meer oer gezondheid op deze website.


Geef een reactie