Waar maken jongeren zich druk om in 2022?

Waar maken jongeren zich druk om in 2022?
Waar maken jongeren zich druk om in 2022?

Waar maken jongeren zich druk om in 2022?

Over de hele wereld maken jongeren zich ernstig zorgen over onderwijs, werkgelegenheid en democratie. Dit blijkt uit een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, oftewel de OESO. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over landen op deze website.


Waar maken jongeren zich druk om in 2022?

Bron en meer informatie: Delivering for youth: How governments can put young people at the centre of the recovery, OECD

De studie keek naar 151 jongerenorganisaties uit 72 landen. Het richtte zich op jongeren van 15 tot 29 jaar. De onderzoekers merken op dat mensen tussen die leeftijden twee wereldwijde crises hebben meegemaakt: de financiële ineenstorting van 2008 en de pandemie van het coronavirus.


Wist je dat de grootste leugenaars jongeren, singles en boze mannen zijn.


De pandemie, aldus de OESO-onderzoekers, heeft ‘verschillende leeftijdsgroepen op verschillende manieren getroffen en… de gevolgen zullen nog tientallen jaren door velen worden gevoeld…’

Jongerenorganisaties is gevraagd drie gebieden te identificeren waarop jongeren het het moeilijkst hadden om met de effecten van COVID-19 om te gaan. De meest gegeven antwoorden waren geestelijke gezondheid, onderwijs en werkgelegenheid. Andere aandachtspunten waren persoonlijke relaties, persoonlijke rijkdom en grenzen aan individuele vrijheid.


Wist je dat jongeren online meer risico’s nemen.


Gevolgen van de pandemie

De gevolgen van de crisis waren ernstiger, aldus de studie, voor ‘jonge vrouwen, jongeren uit sociaal-economisch achtergestelde milieus, jongeren die geen werk hebben, geen onderwijs of opleiding volgen… en andere jongeren in kwetsbare omstandigheden’. Verschillende landen hebben de uitgaven voor onderwijs verhoogd en probeerden het leven van kwetsbare groepen te verbeteren.


Zie hier de top 10 Belangrijkste video games uit de jaren 70 van de vorige eeuw.


Van alle landen die aan het onderzoek deelnamen, zegt 37 procent van de jongerenorganisaties dat hun vertrouwen in de overheid is afgenomen. Ze meldden ook lage cijfers voor overheidsdiensten zoals gezondheidszorg, huisvesting en onderwijs. Ook zegt 34 ​​procent van de ondervraagde jongerenorganisaties minder tevreden te zijn met democratie.


Zie hier de Top 10 wijken waar jongeren de grootst kans lopen om in de drugscriminaliteit te belanden 2022


.
Naast de directe impact op het welzijn van jongeren, uiten jongerenorganisaties hun bezorgdheid over de bredere maatschappelijke effecten. Jongerenorganisaties in de OESO maken zich het meest zorgen over de impact van de crisis op de rechten van jongeren (72%). Vervolgens over ongelijkheden tussen leeftijdsgroepen (69%), de verspreiding van desinformatie (67%), rassendiscriminatie (61%) en politieke polarisatie ( 56%).


Zie hier de top 10 populairste drugs onder Nederlanders 2020.


59% is bang dat de crisis de aandacht van de overheid afleidt van de aanpak van klimaatverandering. 45% maakt zich zorgen over het welzijn van ouderen en 31% zegt zich zorgen te maken over de staatsschuld.


Antwoord op je vraag: hoe word je populair?